Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡ.ΑΥΓΗΣ



ΕΚΚΛΗΣΙΑ                               

ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ …ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…

ΕΠΕΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ…!!
Ολοένα και περισσότεροι ιεράρχες μπαίνουν στον χορό αφορισμού της Χρυσής αυγής… έτσι για να πληρωθεί το ρηθέν ότι τάχα μου δεν κάνουν, οι παπάδες…πολιτική. Η αλήθεια είναι ότι έπεσε σύρμα να σπιλωθεί η Χρυσή Αυγή, διότι ο κ. Σαμαράς ..διατρέχει κίνδυνο..
Πού ήταν κρυμμένο τόσο καιρό αυτό το ασπόνδυλο ιερατείο και δεν συγκινήθηκε με τα όσα περνάει ο λαός από τη νέα Γερμανική κατοχή; Τους πειράζει τώρα η φασιστική Χρυσή Αυγή;.. Μα μεγαλύτερο φασισταριό από τις δομές της εκκλησίας δεν υπάρχει. Η υποταγή του ενός προς τον άλλον κι όλοι προς τον Δεσπότη κι αρχιαφέντη, αποτελεί θεμελιώδες δόγμα της εκκλησίας. Πού την είδατε τη δημοκρατία μέσα στην εκκλησία; Σαλτάρετε σε όποια Μητρόπολη θέλετε και να απολαύσετε τεμενάδες, υποκλίσεις κι άλλα εμετικά … ΄Αλλωστε μη πάτε μακρυά το λέει ο όρος “ Δεσπότης” … Τίτλος επικυρίαρχος, καταλυτικός κάθε έννοιας δημοκρατίας.. Συμπτωματικά δεσπόζει σε καθημερινή βάση εντός των κόλπων της Εκκλησίας.
Λοιπόν έπεσε γραμμή για να προστατευθεί η Δεξιά του Σαμαρά που βλέπει να κινδυνεύει από την αυξάνουσα δημοτικότητα της παλιοπαρέας του Μιχαλολιάκου. Αυτό είναι όλο! ΔεΊτε και πιο κάτω:

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ "ΑΦΟΡΙΖΕΙ" ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

Συντάχθηκε από την Kagkelaria Στις 29 Οκτωβρίου 2012 - 12:56.
dimitrios amerikis
Μετά τους Έλληνες της Νέας Υόρκης που αντιτάχθηκαν στο άνοιγμα των γραφείων του κόμματος της Χ.Α. στην Αστόρια, τώρα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αποδοκιμάζει τη Χρυσή Αυγή.
«Αποδοκιμάζουμε την χρήση οποιουδήποτε ρατσιστικού, ξενοφοβικού, φασιστικού και εχθρικού λόγου, συμβόλων και συμπεριφοράς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Η Αρχιεπισκοπή, όπως αναφέρει η Φωνή της Αμερικής, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την «ακραία φανατική γλώσσα που χρησιμοποιείται σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής».
Η ηγεσία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής αναφέρει, ακόμη, ότι αναγνωρίζει πως η ελευθερία του λόγου είναι το μεγαλύτερο δώρο της δημοκρατίας, ωστόσο τονίζει ότι η χρήση του δικαιώματος αυτού θα πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα, ευγένεια και αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας.
Στην ανακοίνωση τονίζεται και η στάση των Ελλήνων κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με το ηρωικό «ΟΧΙ» απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα, καθώς και τα δεινά που υπέστη ο Ελληνικός λαός την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.
Καλεί «όλους τους Έλληνες να αντιτάξουν το «ΟΧΙ» απέναντι στην εχθρότητα παντός είδους ολοκληρωτισμού και να εναγκαλισθούν την γνήσια φιλοξενία και φιλανθρωπία που αποτελούν και το μήνυμα του Ευαγγελίου».
Την έντονη ανησυχία της για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, εξέφρασε πριν από ημέρες, σε ανακοίνωση της, και η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ΑΧΕΠΑ.
Στην σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Τζον Γροσσομανίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΑΧΕΠΑ η οποία ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους Έλληνες μετανάστες από το ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα».
Ο μόνος Δεσπότης που έχει ταχθεί περίπου υπέρ της Χρυσής Αυγής είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. Αυτός όμως δεν είναι καινούργιος στην πιάτσα της πολιτικής .Από χρόνια ασκεί πολιτική. Και λάιν καλώς πράττει… Δεν κρυψίνους και σουπιά , όπως οι άλλοι συνάδερφοί του…
Ο γνωστός φλύαρος της Αριστεράς σύντροφος Παπαδημούλης κοντραρίστηκε αμέσω με τον Καλαβρύτων… Ε, βέβαια του θίξανε τα ανίερα κι ανούσια της αριστερης αθεϊστικής θρησκείας του… Αυτός έχει λόγον αλλά δεν θέλει οι Δεσποτάδες να έχουν … Τέτοια είναι η δημοκρατία των Συριζαίων! Κοιτάξτε τι είπε, ο αληταράς:

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ; Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ... "ΑΜΒΡΟΣΙΑ";.

papadimoulis-twitter 
«Μια γλυκιά ελπιδα βλέπει στην Χρυσή Αυγή, ο Αμβρόσιος, σε αντίθεση με άλλους Ιεράρχες. Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει. Αμβροσία», έγραψε στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Με αυτό το διόλου κολακευτικό σχόλιο ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην άποψη που εξέφρασε ο Μητροπολίτης μέσω του ιστολογίου του για την Χρυσή Αυγή, τον οποία χαρακτήρισε «γλυκιά ελπίδα για τον τόπο».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρου για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο κ. Παπαδημούλης θύμισε ότι ο σέντερ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας αγωνίζεται από την ηλικία των 12 ετών με τη φανέλα με το εθνόσημο... «Ο Σχορτσιανιτης είπε στο Ναζί ότι αγωνίζεται απο τα 12 στην Εθνικη Ελλάδας. Η πολιτική και αθλητική ηγεσία γιατί σιωπά; Μόνο για φωτό με τον Σόφο»; έγραψε o κ. Παπαδημούλης.
Τίμησαν το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr»
Τίμησαν το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr»
Σεβαστείας Δημήτριος: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει εθνική και διεθνή όψη»
Σεβαστείας Δημήτριος: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει εθνική και διεθνή όψη»
Πυρά Σιατίστης Παύλου για ''Corpus Christi'' και ''Χρυσή Αυγή''
Πυρά Σιατίστης Παύλου για ''Corpus Christi'' και ''Χρυσή Αυγή''
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Είμαστε και πάλι στις επάλξεις!''
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Είμαστε και πάλι στις επάλξεις!''

Φθιώτιδος Νικόλαος: ''Δεν μου αρέσει να παίξω το παιχνίδι των ΜΜΕ''

nikolaos
Κατά της βίας και της ξενοφοβίας τάσσεται ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με δηλώσεις του στο LamiaStar, χωρίς όμως να εκφράζεται ανοιχτά κατά της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για στοχοποίηση
από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Αναφερόμενος στα κόμματα ο κ. Νικόλαος, υπογράμμισε ότι η εκκλησία σέβεται όλα τα κόμματα εκτός από αυτά που δεν ταυτίζονται με το Ευαγγέλιο και την  διδασκαλία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ: "ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ

ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!"

ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙ-ΣΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ! Επέστρεψα από την περιοχή της Κοζάνης (προχθές, Σάββατο, πήγε εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πριν 2 μήνες ήταν πάλι στην Κοζάνη,και πριν λίγους μήνες πάλι στην Καστοριά κλπ). Στους πιστούς...
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ... ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ Έχουν γενικούς γραμματείς, έχουν ειδικούς γραμματείς αλλά και πλείστους Φαρισαίους. Ο λόγος γίνεται για την  κρατική Ορθόδοξη Εκκλησία με τους λειτουργούς της.
Το ράσο και η ιστορία του Μάθετε την προέλευση του ιερατικού ράσου και του καλυμμαυχίου που φορούν οι ιερείς. Αυτό που -ίσως- δεν ξέρατε αλλά και πολλοί ιερωμένοι το αγνοούν, διαβάστε το στο άρθρο μας αυτό.
/epikairotita/14303-2012-10-27-08-35-51
ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ; Ή ΘΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΘΕΙ Η... ΤΡΙΧΑ;
Αναγνώστης μας επισημαίνει:

” Θα πρέπει κύριοι να είστε δραματικά ανιστόρητοι για να περιμένετε ότι ο παπάς θα ξυπνήσει..και οι ιεράρχες θα ξεσηκωθούν! Με αυτό το πλευρό να κοιμόσαστε! Μα πάντα δεν λούφαζαν; Πάντα δεν ήταν με την εξουσία και το γκουβέρνο; Αυτό δεν υμνολογούν μέσα στις εκκλησίες;… “Φύλατε Κύριε, το Βασιλέα, τους άρχοντες, το στρατό, τους ιερείς…”έτσι δεν λένε; Τελευταίον ενθύμιον: Κουνήθηκε κανείς από τους αρχιερείς κατά τη διάρκεια της χούντας Παπαδόπουλου;
Μην είστε ονειροπαρμένοι… Οι παπάδες ήσαν πάντα με την εξουσία..Ας λένε μερικοί ότι οι παπάδες πρέπει να ασχολούνται με τα θρησκευτικά τους κι όχι με την πολιτική!
Η πολιτική τους είναι μία : Να είναι πάντα με την εξουσία… Από εποχής Βυζαντίου , Οθωμανικής κυριαρχίας, ίσαμε τις μέρες μας…
Άκου λέει θα ξεσηκωθούν οι Ιεράρχες; ΄Ενας μόνο ξεσηκώθηκε κι αυτός λεγόταν ο Κύπρου Μακάριος.. γι αυτό και επονομάστηκε κι εθνάρχης ..
Αυτά και καλή νύχτα σας!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ Κ.Λ.

ΝΑΟΥΜ ΣΤΑΥΡΟΥ, Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΗ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΡΑΣΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ!

Του Δημήτρη Ριζούλη, από την "Κυριακάτικη Δημοκρατία" Ξύπνησε ήρεμος το πρωί της Κυριακής και επιστρέφοντας από την εκκλησία ετοίμασε τη στολή του με προσοχή, όπως έκανε πριν από όλα τα μεγάλα ματς. Το απόγευμα δεν είχε έναν τυχαίο αγώνα αλλά ντέρμπι. Ετοιμάστηκε, μελέτησε τις σημειώσεις του για...
Hellas-orthodoxy.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: