Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕΤΕ ΜΕ ΡΑΣΣΕΛΛ!


Ο ΡΑΣΣΕΛΛ...ΕΡΧΕΤΑΙ! ΘΑ ..ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ;

Φωτογραφία για Σαν σήμερα δημοσιεύτηκε το Μανιφέστο Russell- Einstein [video]

E, ΨΙΤ, εσείς μπλογκατζήδες-
ενημερωτές..
. Καλά από ζουρνάδες, γκάϊντες και 
νταούλια δεν ξέρετε; Τι είπατε ότι 
είστε και δημοσιογράφοι; Υπάρχει 
αυτό το είδος; 
Είπαμε ...θα πάμε σε παγκύρια!
_______________________________________

“Πατριωτισμός είναι η προθυμία να 
σκοτώσεις και να σκοτωθείς για 
ασήμαντη αφορμή.”


ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΣ 
ΑΠΟΜΕΝΕΙ 

ΚΑΙΡΟΣ …ΝΑ ΣΤΟΧΑΖΕΣΤΕ!!

΄Εχουμε αναγείλλει, πως σύντομα θα υπάρχει
 ιστοσελίδα LIVE με συζητήσεις , με επίκεντρο το μεγάλο φιλόσοφο Μπέρτραντ Ράσσελλ , 
που η σκέψη του έκανε πολλές τομές στην εποχή μας.Σε συνεργασία με το ίδρυμά του στο 
Λονδίνο, θα δίνονται πολλές αφορμές για ευρύτερες δημόσιες συζητήσεις…(επειδή οι ΄Ελληνες
 εις το Φιλοσοφείν με ή άνευ μαλακίας, δίνουν ρέστα!).. Όλα αυτά βεβαίως θα γίνουν ταινία –
τηλεοπτική σειρά- με τη συμπαράσταση του γνωστού κινηματογραφιστή Χρήστου Παντελίδη, 
που είναι very FUN με τον Ράσσελλ.
Αν δεν ξέρετε για Ράσσελλ, (είναι αυτός που υιοθέτησαν εδώ οι Λαμπράκηδες, αλλά σήμερα 
κανείς τωρινός αριστερός δεν τον θυμάται… Και γιατί;.. Ο Ράσσελλ, είναι διαχρονικός,
 ενώ οι αριστεροί, απλά ευκαιριακοί!… μπορείτε να πάτε στον ιστό: 
http://www.russellsnewworld.wordpress.com , όπου θα βρείτε πολλά γνωστικά.. και στα 
ελληνικά και στα αγγλικά! Μια μικρή γεύση για τους στοχασμούς του Άγγλου φιλοσόφου
 σας δίνουμε σήμερα..Αμέσως πιο κάτω! Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε με το λινκ που σας βάζουμε!

Εξουσία είναι η επίτευξη προμελετημένων αποτελεσμάτων.

Πατριωτισμός είναι η προθυμία να σκοτώσεις και να σκοτωθείς για ασήμαντη αφορμή.
TAΔΕ ΛΕΛΕΙ Ο BERTRAND RUSSELLπου έναν καιρό οι εγχώριοι αριστεροί τον είχαν σημαία … Σήμερα τον έχουν ξεχάσει.. γιατί απλά ο λόγος του τους απογυμνώνει!
Δεν θα πέθαινα ποτέ για τα πιστεύω μου, γιατί μπορεί να είναι λάθος.Δημοκρατία είναι η διαδικασία με την οποία διαλέγουμε αυτόν στον οποίο θα ρίξουμε το φταίξιμο.Ο συλλογικός φόβος ερεθίζει το αγελαίο ένστικτο και τείνει να προκαλεί το μένος εναντίον αυτών που δεν θεωρούνται μέρος της αγέλης.

ΣΠΑΣΤΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Μην ξεχνάτε επίσης –σημαδιακό κι αυτό- Πώς ο περίφημος Κεμάλ Ατατούρκ, που ο γραφικός ΔΗΜΑΡΧΟΣ θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ..-έστω κι αν νομίζει ότι έχει αποκόψει το ποτό- θα μοστράρει στη Σαλονίκη και προτομή του ..Θεού των Τούρκων ΚΕΜΑΛ!.. Το βλήμα αυτό της Θεσσαλονίκης Μπουτάρης, ή Τουρκόσπορος είναι ή θέλει να τιμήσει τον Κεμαλ΄, αναμφισβήτητο ηγετικό άνδρα, για την ελληνόσπορη …καταγωγή του!

Ηταν ελληνικό αποσπόρι, ευφυής, αλλά ψευτοαντράκι που… καψουριασμένος από την διάσημη –τότε- Ελληνιδα ΣΤΑΡ, Ζωζώ Νραλμάς ..έπινε σαμπάνια μέσα…από το γοβάκι της (Είναι καταγγεγραμμένο το περιστατικό στην press-bank /ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ ΕΣΒΗΣΑΝ
Μπουτάρης: Το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ θα φέρει Τούρκους τουρίστες
Μπουτάρης: Το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ θα φέρει Τούρκους τουρίστες
Αγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour».

Ο Μπουτάρης σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη τη φιλοσοφία μιας «τουριστικής πόλης» και δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά».

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα γειτονιά …

by theopisti ... η γειτονιά όπου οι άνθρωποι ενώνονται, η γειτονιά όπου ο διπλανός μας είναι τόσο σημαντικός όσο εμείς οι ίδιοι, η γειτονιά που γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά... Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ εδώ στη 2η Κοινότητα, που είναι γεμάτη από ανθρώπους με μεγάλες καρδιές. Όπως και οι άνθρωποι του Συλλόγου Ορφέας. Η σκέψη μου δεν θα μπορούσε [...]
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου
Κοιμηθείτε κι άλλο ζώα... μας κλέβουνε από παντού !

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.Μα τι "μουρόχαβλοι" άνθρωποι έχουμε γίνει... Μα τι ζώα . Καναπέ, φραπεδάκι, φρέντο και "άγιος ο Θεός". Έχω χάσει πάσα ιδέα για όλα αυτά που συμβαίνουν και δεν αντιδρά κανείς. Μας κλέβουν από παντού και λέμε και ευχαριστώ. 
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. 
Από τις αυξήσεις στα καύσιμα , που πήγε το πετρέλαιο κίνησης 1,60; 
Από το θέρμανσης που...
θα πάει 1,5 ευρώ; 
Από τα τρόφιμα και ειδη πρώτης ανάγκης που έχουν πάρει 80% αύξηση τον τελευταίο χρόνο;
Από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών;
Από τα τεκμήρια; 
Από τις παλαβές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία; 
Από τα χαράτσια των σπιτιών που έφιαξε ο καθένας με "αίμα" ;
Από που;
Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά (και άλλα τόσα), έχουμε και το κλέψιμο στα τιμολόγια των Δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών.
Μα είναι να τα βλέπεις και να " βγαίνεις από τα ρούχα σου" . 
Πάμε για αρχή: 


Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.. ΑΣΥΔΟΤΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ,-μέσα στην ιστορία- ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ …ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΛΥΒΑ!
Ίδιον των ανύπαρκτων..(Ίδια γεύση με τους θλιβερούς Σκοπιανούς.. που κατακλέβουν κάθε τι ελληνικό… προκειμένου κι αυτοί να αποκτήσουν ταυτότητα…)
Για ποιά Σμύρνη μιλάνε; Εκεί που έχουν κατασκηνώσει με αίμα… είναι Ελλάδα.από γεννησιμιού των ανθρωπότητας!
Το έχουν αντιληφθεί, πώς η εκδίωξη των Ελλήνων από την Ιωνία, (Μικρά Ασία) και την αθάνατη ΠΟΛΗ ΜΑΣ, υπήρξε το ιστορικό λάθος τους. Το ξέρουν και το επισημαίνουν φωτισμένοι Τούρκοι,. ΄Οχι εμείς! Και βογκάνε ανυπόφορα σήμερα… Διότι αν δεν έδιωχνα τους ΄Ελληνες σήμερα ,θα είχαν διαφορετική τύχη.. και δεν θα το έπαιζαν ..μπράβοι των ΗΠΑ… λόγω γεωγραφικής θέσης… Ποιάς θέσης; Καταλαβαίνουν τα μεμέτια; ΄Ετσι εκτιμούν τα μπρόκολα του πενταγώνου των Αμερικανών… Και οι θλιβερές ηγεσίες τους αποδέχονταν τη “θέση” των αλητήριων της οικουμένης αμερικάνων…ασμένως, και με το σχετικό ΜΠΑΞΊΣΙ… του οποίου ήσαν πάντα λάτρεις… Ο δε δεχόμενος μπαξίσια ποτέ δεν ανορθώνεται .Παραμένει Κούλης!Επαίτης! Γι αυτό και η Τουρκία από τότε που ακολούθησε το συνδικάτο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, δεν έχει παράξει ΟΥΔΕΝ σαν εισφορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, σε κανένα επίπεδο της ανθρώπινης δραστηριότητας.Λυπούμαστε… και γιατί είμαστε ζυμωμένοι μαζί τους… Δεν μπορούν να κάνουν βήμα.. σε καμιά ανθρώπινη δυτικοευρωπαϊκή δράση-δημιουργία! Δεν έχουν να επιδείξουν ΤΙΠΟΤΕ δικό τους… Κι ως προς τον τουρισμό δείχνουν ελληνικά μνημεία ..που παρουσιάζουν..ως δείγματα τουρκικού πολιτισμού. Σκατά.. !Έχουν χαφτεί, απορροφηθεί, από το ελληνικό όπιο και δεν μπορούν να ξεφύγουν! Το θλιβερότερο είναι …να μην ξέρουν, αν είναι στο βάθος ΄Ελληνες ή γενίτσαροι…
Το ξέρουν το αντιλαμβάνονται μετά μισόν αιώνα και πλέον. Διώχνοντας τους ΄Ελληνες από τα ιστορικά και προιστορικά αυτά ΄Αγια , έμειναν ξεβράκωτοι.. χωρίς να είναι σε θέση από το 1922 και μετά.., να μπορούν όχι να κάνουν κάτι,αλλά να υποχρεώνονται προς πιστοποίηση της υπαρξής να υιοθετούν μνημεία του αθάνατου ελληνισμού για δικά τους. Τα χαλβαδοείδη της δύσης που επισκέπτονται το Μωσαϊκό λαών της Τουρκίας …το χάβουν…
Αλλά να ξέρετε ΟΛΟΙ.. πως το σημερινό μόρφωμα-μωσαϊκό (λαών) της Τουρκίας κατά 60% είναι ελληνικής καταγωγής και αίματος! Γι αυτό και οι απλοί Τούρκοι αγάλλονται στο άκουσμα του ΓΙΟΥΝΑΝ (Έλληνας) Και μην πάμε μακριά…
Στα τελευταία 50 χρόνια –που εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις των γεγονότων λέμε , πως η πλειοψηφία της ηγεσίας της Τουρκίας –και δεν είναι τυχαίο- με τον ένα ή άλλο τρόπο… έχουν συγγενικούς δεσμούς με ορίτζιναλ ΄Ελληνες … Να μην επικαλεστούμε ονόματα , όπως τον ΕΤΣΕΒΙΤ… τον “ποιητή”-.. που κατέλαβε τη μισή Κύπρο… Να μη μιλήσουμε για Μεντερές, να μην πούμε για τους σημερινούς.. Ερντογάν και Ερκάν,..Οζάλ (πώς διάολο τον λένε αυτόν τον καραγκιόζη-δοτό πρόεδρό τους…ποσώς μας ενδιαφέρει… έχουν συγγένεια αίματος με τους ΄Ελληνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: