Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012


ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ....


Είναι πλέον γεγονός. Από αυτή τη στιγμή οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ..στρατοπεδεύουν και στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα, με τις δυο διάσημες πρωτοβουλίες τους: 1) Το πιάτο της Αγάπης και 2) Το κίνημα της πατάτας , όπως το βάφτισε ο Τύπος, αλλά που είναι κίνημα πάταξης της ακρίβειας γενικώς!ΤΟ ΛΕΕΙ άλλωστε το σήμα τους: ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ! Αυτή είναι η στόχευση των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ .. προκειμένου να κάνουν λιγότερο οδυνηρή τη διαβίωση του λαού. Κι είναι εδώ πλέον στη γειτονιά του Αγ.Παντελεήμονα,και προσδοκούν η παρουσία τους εδώ να είναι, το ίδιο, ευεργετική. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αν και είναι γνωστό, επαναλαμβάνουμε ότι οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, είναι πεντακάθαροι. Δεν ανήκουν σε κομματικές ιδεολογίες(που έχουν ψοφίσει άλλωστε) και πολύ δε περισσότερο να είναι παραπέτασμα κομματικών σχηματισμών..κι επιδιώξεων...  Γι αυτό και η μεγάλη απήχησή τους! Προσπαθούν βεβαίως να μας αντιγράψουν το ΚΚΕ ,ο ΣΥΡΙΖΑ, κι άλλοι καιροσκόποι, αλλά σπάνε τα μούτρα τους).

Και ..αν έχετε ένα πιάτο φαγί που σας περισσεύει τηλεφωνείστε στο 6943464957( το αγαπησιάρικο νούμερο) και θα είμαστε δίπλα σας για την παραλαβή του πιάτου αγάπης σας...Για να μάθετε λεπτομέρειες για το ΠΙΑΤΟ ΑΓΑΠΗΣ διαβάστε πιο κάτω ή πάτε στη πηγή:http://neoskosmos-athens.blogspot.gr/2012/03/blog-post_27.html#more , όπου εκεί θα βρείτε πολλά περισσότερα για τη φιλοσοφία των Εθελοντών, μια και η ιστοσελίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΑΘΗΝΩΝ, είναι πρωταγωνίστρια και στο Πιάτο και στην...Πατάτα και στον..Ν. Έβρου τελευταία! 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΓΑΠΗΣ


ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ....
ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ .....
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»....

Κυκλοφορήσαμε προχθές, το ακόλουθο...φεϋγ-βολλάν!:

Κυρία μου,
Αν σας περισσεύει ένα πιάτο φαγητό, από αυτά που παρασκευάζετε για την οικογένειά σας.... δώστε μια μερίδα και σε εκείνους που το έχουν ανάγκη...
Το σύνθημα της ήδη δημοφιλούς κίνησης ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ είναι: ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ στη γειτονιά σας!.

Σκεφθείτε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που το έχουν καθημερινά απόλυτη ανάγκη.
Λεπτομέρειες θα βρείτε στην ιστοσελίδα neoskosmos-athens.blogspot.com
Τηλεφωνείστε μας όταν έχετε κάτι να το παραλάβουμε κι εν συνεχεία να το προωθήσουμε σε όσους το έχουν άμεση καθημερινή ανάγκη.
ΤΗΛ.6943464957
Ευχαριστούμε
ΟΙ ΕΛΕΘΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΥΓΓΥΗΣ»

Αυτό το μικρό κείμενο μοιράσαμε προχθές ...στη γειτονιά του αποχαμένου γενικώς και ειδικώς.. λεγόμενου Ν. Κόσμου!..τη γειτονιά των ανυπάρκτων...της μαγικής Πόλης .... εκεί περί ΦΙΞ, Δουργούτιον!!

Αποτέλεσμα: Κανείς δεν συγκινήθηκε! ( Ο ανύπαρκτος ...κόσμος γιατί να συγκινηθεί; Αφού δεν υπάρχει;) Αν κι εμείς επιμένουμε πως υπάρχει!)...
Ούτε ένα πιάτο αγάπης προέκυψε! Δεν κακίζουμε κανέναν

Τα συμπεράσματα, τελικά, δικά σας !



ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»....

Το πιάτο της αγάπης ασφαλώς δεν περιορίζεται στα στενά γεωγραφικά όρια μιας και μόνο συγκεκριμένης περιοχής .Διότι πολύ απλά οι χτύποι της καρδιάς για τον διπλανό μας δεν περιχαρακώνονται σε μαντριά.
Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης πρωτοξεκίνησαν το πιάτο της αγάπης-πριν 4 χρόνια- σε πανελλήνια εμβέλεια με bloggers απ΄ όλη την ελληνική επικράτεια, που ήθελαν με αυτό τον τρόπο, να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο προσφέροντας μέσω των αναγνωστών –επισκεπτών τους ένα πιάτο φρέσκο φαγητό, σε κείνους που το έχουν ανάγκη.
Σήμερα που το πιάτο έγινε διάσημο, τα πράγματα έχουν πάρει άλλες διαστάσεις..Παράδειγμα: Το τηλέφωνό μας 6943464957- δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις προσφορές φαγητού, ούτε στη διανομή του προς τους έχοντες ανάγκη.Για να το καταλάβαιτε ,σας λέμε:
Αν μια κυρία που προσφέρει πιάτο αγάπης, μένει π.χ. στη Γλυφάδα κι ο παραλήπτης του κατοικεί στο Χολαργό, προβάλλει αμέσως πρόβλημα μετακίνησης και χρόνου. Αν ληφθεί δε υπόψη ότι οι παραλήπτες- διανομής, του πιάτου εμείς τους αποκαλούμε ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ κι άλλοι The internet angells, έχουν κάποια ηλικία, (κάποιοι είναι συνταξιούχοι) τότε υπάρχει πρόβλημα. Και τι κάνουμε; Μην ανησυχείτε. Τα πράγματα είναι ιδανικώς απλά.
Άλλος ένας γκαρδιακός χορηγός του πιάτου. Ο κ. Κάρολος THOMAS.
Διατηρεί επί 30 χρόνια στο Ν.Κόσμο μια ιδιότυπη δημοφιλή επιχείρηση εδεσμάτων ανατολικής έμπνευσης, με κυρίαρχο το «σουβλάικι-κεμπάμπ» , που θεωρούμε –εμείς- ως το πιο προκλητικό σε γεύση στην Αττική!
Υπ όψιν ότι ο Κάρολος είναι Αρμένιος ...( γέννημα και θρέμα του Ν.Κόσμου)... εξ ού κι οι αχτύπητες..αρμενικές γεύσεις του.
Το έχουμε διακηρύξει από την πρώτη στιγμή. ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ! ΄Αρα η υπόθεση του πιάτου της αγάπης είναι υπόθεση της γειτονιάς και μόνον μέσα στα ...χωρικά ύδατα της γειτονιάς μπορεί να λειτουργεί άμεσα , αποτελεσματικά...και με ταχύτητα… Π.χ. ο εθελοντής συνταξιούχος –παραλήπτης διανομέας δεν μπήκε τυχαία στη μάχη του πιάτου. Αντί να κάθεται άσκοπα σε καφενέδες,... για ένα δίωρο ημερησίως περπατάει κι αυτό προσθέτει πόντους στην υγεία του... χώρια ...η αίσθηση ότι με τη δράση του απαλύνει τον πόνο κάποιου συνανθρώπου... του... Διττό το καλό. Ξεσκουριάζει ο συνταξιούχος...αποκτά ενέργεια με το περπάτημα κι από την άλλη μετέχει σε κάτι αγαθό.
Οι συνταξιούχοι μας που έχουν αυτοστρατευθεί στο ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, εκπέμπουν σεβασμό, είναι κομψοί, αεικίνητοι, διαλεκτικοί και δείχνουν να είχαν πολλά γαλόνια στην παλαιά σταδιοδρομία τους... Να μην αναφέρουμε τις ιδιότητές τους..Θα εκπλαγείτε! Δεν χρειάζεται και γιατί δεν το θέλουν.
Αυτό το «δεν το θέλουν» είναι ένα άλλο κομβικό στοιχείο, της γενικότερης φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία του ΠΙΑΤΟΥ.
Το βιβλικό: «Να κάνεις κάτι, χωρίς η δεξιά να γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά σου» αποτελεί ζώσα καθημερινή πράξη των Εθελοντών Αλληλεγγύης.
Έτσι οι περισσότεροι βλέπουν τους εθελοντές του Πιάτου, σαν περίεργες σκιές , αλλά αν ρωτήσεις να σου πουν κάτι περισσότερο.. απλά δεν ξέρουν...
Το ίδιο –κι αυτό είναι το σημαντικότερο – δεν ξέρουν τίποτε και οι παραλήπτες του πιάτου.. Βλέπουν πίσω από τη χαραμάδα της μισάνοιχτης πόρτας τους, ένα γεράκο ή μια σεβάσμια κυρία και το απλωμένο χέρι της με το έδεσμα... Τα αναγκαία χαμογελάκια, τον καλό λόγο... και μετά η σκιά έφυγε....
Να πούμε και τούτο που επίσης είναι ξεχωριστό: Οι Ντελιβεράδες της αγάπης, συχνά αγνοούν και το όνομα του παραλήπτη του πιάτου, μονάχα τη διεύθυνση ξέρουν... Φυσικά δεν κάνουν ποτέ ερωτήσεις. Δεν θέλουν να μάθουν το πώς και γιατί... Μια τέτοια απόπειρα θα έξυνε πληγές... Κι εμείς δεν το επιθυμούμε!
Πάνω απ΄όλα προέχει η προστασία της αξιοπρέπειας των πάντων, που λαμβάνουν το πιάτο της αγάπης...
Το πιάτο της αγάπης ...δεν έχει συσσίτια, δεν έχει ουρές...δεν έχει στέκια ...διέλευσης της κακομοιριάς.., δεν έχει τίποτε από τα χαρακτηριστικά της απάνθρωπης ...φιλανθρωπίας , όπως ασκείται σήμερα από την εποχή( 350 μ.Χ) που ανακαλύφθηκε ο αδόκιμος όρος ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Είναι αστειότατος ...Δηλαδή ο άνθρωπος να είναι ...φίλος του ανθρώπου; Μα δεν είναι αυτονόητο; Ο άνθρωπος να είναι με τον άνθρωπο; Το φιλόζωος έχει θέση... Το φιλάνθρωπος...ο άνθρωπος,... είναι απλά για τα πανηγύρια... για όσους βέβαια μπορούν να συλλογάνται! Τα υπόλοιπα είναι απλοελληνιστί καλαμπούριον...

Θα είδατε, πως κακίσαμε τη στάση της Εκκλησίας που για να δώσει ένα πιάτο φαγητό...ζητάει από τον πεινασμένο ... και Εκκαθαριστικό της Εφορίας!... Τιμούμε την Εκκλησία για όσα κάνει για τους ατυχήσαντες, αλλά απορρίπτουμε κάθετα τη θλιβερή γραφειοκρατία!Καιρός να αναθεωρήσει τις στρατηγικές της... την.. αλληλεγγύη υπέρ πάντων...χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα .Η ανέχεια, ο πόνος φαίνεται. Δεν χρήζει πιστοποιητικών-αποδεικτικών! Αρκεί μια ματιά!
Γνωρίζουμε άριστα πως υπάρχουν και ευτελή δίποδα που επιχειρούν να επωφεληθούν από την άδολη, ανοικτή καρδιά των προσφερόντων... Αλλά είναι τελικά , με τα δικά μας στοιχεία, σταγόνα εν τω ωκεανώ.
Δεν μπορεί να εστιάζουμε στο δένδρο και να μας φεύγει το δάσος.... το οποίο , την σήμερον, λόγω κρίσης, θα γιγαντωθεί δραματικά! Κι εδώ ακριβώς προβάλλει ο αλληλέγγυος καταλυτικός ρόλος των Εθελοντών Αγάπης!

ΔΩΣΤΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ... το δικό της ΠΙΑΤΟ ΑΓΑΠΗΣ!...
Τα πράγματα είναι απλά! Όλα τα πιο πάνω συνθέτουν ,ας πούμε , το φιλοσοφικό πλέγμα της κίνησης ΠΙΑΤΟ ΑΓΑΠΗΣ που κάθε άλλο παρά δύσπεπτο είναι...Απλά δείχνει το στίγμα του πως θα κινηθείτε ΟΛΟΙ εσείς στη γειτονιά σας με αλληλέγγυο αγάπη... με το πιάτο σας.

  1. Μαζευτείτε -5-6 νοματαίοι. Αποφασίστε να δράστε σαν «άγγελοι τροφοδοσίας» ανήμπορων συνανθρώπων μας. Οι γυναίκες, αυτές οι αθάνατες ΄Ελληνίδες μαγείρισσες πάντα έχουν τον τρόπο τους, να βγάζουν και μια μερίδα περίσσιο έδεσμα. Αυτό ακριβώς θέλουμε! ΘΕΛΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ....
  2. Ξεκινάμε λοιπόν από αυτές τι πέντε μερίδες που μπορούμε... να διαθέσουμε...όχι κατ΄ανάγκη σε ημερήσια βάση...
  3. Το δεύτερο βήμα είναι να μάθουμε ...ποιοί συνάνθρωποί μας , γύρω στη γειτονιά μας έχουν πρόβλημα σίτισης... Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το μάθετε! Ρωτώντας!
  4. Τρίτο βήμα είναι να αποπειραθείτε... να ζητήσετε τη αρωγή στο έργο σας, άλλων κυριών ή και επαγγελματιών σίτισης της περιοχής σας.(σουβλατζήδικα, εστιατόρια κ.λ.π) που κατ΄αρχήν δεν είναι αρνητικοί, αλλά... πρόθυμοι συμπαράστασης στο έργο σας...
  5. Αλλά μην τους παραφορτώνετε... Μια φορά το μήνα θα σας δίνουν, ό,τι θέλουν... και μετά χαράς...
  6. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το φαγητό που σας προσφέρουν , μπορείτε να το παραλαμβάνετε και να το διανέμετε εσείς, μια και οι αποστάσεις στη γειτονιά είναι μικρές... κι άρα θα ...ασκείστε & στο ευεργετικό ζωοδότρο περπάτημα... ( οι συνταξιούχοι μας είναι ενθουσιασμένοι...βεβαιωθείτε...)..
  7. Θα πρέπει να είστε συγκρατημένοι. Να εξασφαλίζετε μερίδες, τόσες όσες έχετε ανάγκη ημερησίως. Όχι περισσότερες , για να μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση .Μην ξεχνάτε ότι οι Εθελοντές αλληλεγγύης σε όποια έκφρασή τους, ποτέ δεν αυτοπροβάλλονται δημοσίως... δεν καυχιούνται και γιατί άλλωστε;

  1. Αν όμως κάποιοι εθελοντές εκ των «γειτονικών» παραρτημάτων του πιάτου της Αγάπης, ή άλλων πρωτοβουλιών μας, επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τα Μ.Μ.Ε ,(θα έχουν συνεχείς οχλήσεις) μπορούν να το κάνουν απόλυτα ελεύθερα , ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ,διαδίδοντες το πνεύμα της αλληλεγγύης που τους διέπει. Είναι ελεύθεροι να λένε ότι θέλουν, όπως θέλουν εν πνεύματι αλληλεγγύης! Κι αυτό είναι όμορφο και θετικό!

  1. Αυτά, ...Όσοι φίλοι –φίλες (κυρίως αυτές οι ευαίσθητες Ελληνίδες γυναίκες μας) επιθυμούν να συντρέξουν, ας προχωρήσουν το δικό τους πιάτο αγάπης στη γειτονιά τους , ας το κάνουν... με πλήρη ελευθερία, χωρίς κανένα όρο από τους Εθελοντές. Μας αρκεί η ανοικτή καρδιά τους, αυτή ξέρει...
  2. Θα τις καλύπτουμε σε όλα... Για τυχόν απορίες που έχουν, μπορεί πάντα να επικοινωνούν με το 6943464957...
  3. Ειδική μνεία κάνουμε στις κ.κ. Σπαθαράκη, Σταυρουλάκη, Χανιώτη Ρία, Κα Κοτρότσιου (Καλλιθέα), Κα Γεωργούλη, που ευαίσθητα συντρέχουν το ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ...
  4. ΄Όχι δεν παρασπονδούμε.. αναφέροντας,έστω ημιτελή... ονόματα ! Δεν ξέρουμε ούτε καν... τα μικρά ονόματά τους...τηρώντας θεμελιώδεις αρχές των Εθελοντών...( οι αξιότιμες κυρίες...θα καταλάβουν... )

Αυτή είναι και η μαγεία... Καλούμε τις αξιότιμες αυτές κυρίες και όλες τις άλλες να δραστηριοποιηθούν στη γειτονιά τους.... και τεχνικά, αν χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους...αν τα όσα αναφέρονται πιο πάνω δεν τους.... καλύπτουν! Και υπόψη... στο πιάτο της αγάπης δεν υπάρχουν ...αρχηγοί, κι οφιτσάριοι. Όλοι είναι αυτεξούσιοι, ισότιμοι και δρούν αυτόνομα με τους χτύπους της καρδιάς τους και μόνον!

Η χρήση του logo ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, επειδή δεν έχει ..εμπορικό χαρακτήρα, αλλά είναι πατέντα μια μεγάλης ιδέας... είναι ελεύθερη προς χρήση από.. ΟΛΟΥΣ! Απ όσους βούλονται να δράσουν κάτω από τη σκέπη της!
Αυτά... Για τα άλλα,... απλά τηλεφωνείτε μας.

Ευτυχείτε!..Κι ευτυχία ...προσφέρετε εσαεί!
Αυτό είναι ...το πνεύμα μας!...
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: