Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012


ΑΠΕΡΓΙΑ-ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ-ΤΡΑΓΚΑΣ-ΨΥΧΑΡΗΣ Κ.Λ.Π


ΤΥΠΟΣ                                                                  

Γενική απεργία από σημερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΤΥΠΟ

Γενική απεργία ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου από τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο

Να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα 


Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή 


Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.
Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:
  • Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
ΡΕ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΡΘΙΟ..
Ως γνωστόν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ , ταμείο των εργαζομένων στον Τύπο είναι ένα από τα πιο νοικοκυρεμένα .. Πάνε να το ισοπεδώσουν κι αυτό! Για να δούμε τα μπάσταρδα της εξουσίας και πολέμιοι του Τύπου, θα φτουρήσουν; Για να δούμε, πριν οι δημοσιογράφοι κάνουν αντάρτικο!
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση στο πλαίσιο της τροπολογίας για το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας, ετοιμάζει ρύθμιση που θα εντάσσει τα δημοσιογραφικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ. Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί. Αυτή τη στιγμή γίνεται «κινητοποίηση» συνδικαλιστών στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των αντιδράσεων ενώ να σημειώσουμε ότι ήδη η ΠΟΕΣΥ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της που έγινε με θέματα την ΕΡΤ, το ασφαλιστικό και την λογοκρισία, έχει πάρει απόφαση για πανελλαδικές κινητοποιήσεις αν και εφόσον η κυβέρνηση προωθούσε τα σχέδια της για ένα νέο ασφαλιστικό πραξικόπημα.ΣΥΝΕΧΕΙΑ>http://www.asyntaxtostypos.org/


ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΚΥΡΆ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ;

ΠΑΣΟΚ: «Ναι» στην ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης

29/10 21:15 – «Η απόφασή της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ για κόψιμο της εκπομπής του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη "Πρωινή Ενημέρωση", φέρνει στην επικαιρότητα το κυρίαρχο ζήτημα που δεν είναι άλλο από την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης» σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Πρέπει αυτής της αενάως παιδίσκης να της πούμε ότι χρειάζεται να κόψει τα χαζά της… Για ποιά ανεξαρτησία τη ΕΡΤ μιλάει.; Μα πάντα αυτό το άντρο φαυλότητας( ΕΡΤ) ήταν εργαλείο προβολής αναίσχυντης των εξουσιαστών της ταλαίπωρης αυτής χώρας… της κάθε Κυβέρνησης!: Τι μας λές , μωρή μαλάκω, για ανεξαρτησία της ΕΡΤ.. ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΩΜΈΝΗ , με αποστολή να σκλαβώνει τη σκέψη του Έλληνα!Εσείς δε οι του ΠΑΣΟΚ… έχετε περγαμηνές μέγιστης πουστιάς .. κάθετης φίμωσης της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων , της ελευθερολαλιάς! ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΝΔΑΜ και ΚΩΛΟΠΑΣΟΚΑ! Σκάσε και μην μιλάς γιατί λες αστειότητες… Είσαι ανεπαρκής, γόνμος πατρός , επιεικώς επαρκούς!Πολιτικά!
Για κοιτάξτε κλάμα που η γνωστής αφέλειας κ. Φώφη Γεννηματά του αμαρτωλού κι εγκληματικού ΠΑΣΟΚ χύνει …μιλώντας για ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης…όταν το κόμμα της την ξεφτέλισε – την ανεξαρτησία- διορίζοντας, τσόγλανους, γαλατάδες κι άλλους πράσινους, ..ως δημοσιογράφους.Η ανίσχυντοι του ΠΑΣΟΚ .. Διώρισαν επι αλήστου μνήμης πασοκοκρατίας,



Φήμες περί συλλήψεως του Σπ. Καρατζαφέρη
Έντονος προβληματισμόςέχει δημιουργηθεί στα δημοσιογραφικά γραφεία έπειτα από πληροφορίες που κάνουν λόγο για σύλληψη του Σπύρου Καρατζαφέρη...”
Έτσι γράφουν κάποια σάϊτς.. Δηλαδή γιατί προβληματισμός; Γιατί δεν τον ρωτάνε.. το Σπύρο ;ΓΙΑΤΙ; Εκτός κι αν ο πονηρός… Σπυρέτος έστησε την πλάκα! Γιατί; Τουτέστιν έχουμε να κάνουμε με δημοσιογραφία του κώλου ! Κι.. Ο Σπύρος ..είναι τάχα δάσκαλος στη σχολή δημοσιογραφίας, που στο άρπα κόλα έστησε το αδεφάκι του; ..που επιμένει να ποιεί τον δημοσιο- ράφο, ενώ δεν είναι; Σπύρο ..πάρε τη κατάσταση στα χέρια σου…ΞΕΡΕΙΣ!
**«Xάος» στα ΜΜΕ: 
Ψάχνει τον Στουρνάρα στη Βουλή
 η ΕΣΗΕΑ- 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο
**Προσπάθεια ισοπέδωσης
 της ελευθεροτυπίας
 καταγγέλλει ο 
Τ. Κουίκ – 
Την κατάργηση των «τυποκτόνων νόμων» που «περιορίζουν τη 
Δημοκρατία μας και απαγορεύουν στον δημοσιογράφο να ασκήσει ελεύθερα το λειτούργημά του», ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των 
Ανεξάρτητων Ελλήνων 
Τ. Κούικ, επισημαίνοντας ότι ο υπάρχει υπερπληρότητα 
νόμων που μπορεί να αξιοποιήσει κάθε θιγόμενος.
**Στον «πάγο» ρεπόρτερ της ΕΤ3
"Στον πάγο" έβαλε η διοίκηση της ΕΤ3 δημοσιογράφο, ο οποίος μετέδωσε στη ΝΕΤ ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη και όσα συνέβαιναν κατά τη διάρ...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ….

Ελληνικές παραγωγές και εκπομπές 
σκέφτεται
 να ξεκινήσει το CNN
σύμφωνα με την εφημερίδα 
Το Παρόν. 
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο εξετάζει το ενδεχόμενο
 να αρχίσει να εκπέμπει στα ελληνικά, όπως ακριβώς έχει αποφασίσει να κάνει 
και το Euronews, του οποίου όμως η τύχη αγνοείται...

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ
 Ο ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ
Στις 12 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η νέα 
καθημερινή εφημερίδα του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Δελλατόλα. 
Σχεδιαστικά, το νέο εκδοτικ... 
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ>
www.newpost.gr

Σύγκρουση Ψυχάρη- Μπόμπολα για το Mega…Mega λη 
ένταση φέρεται να υπάρχει 
στις σχέσεις Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου Μπόμπολα εξαιτίας της δυσαρμονίας που υπάρχει σε ζητήματα τ..
** Δεν ξέρουμε αν ο κ. Σταυράκης πήγαινε σε μπουρδέλα, όπως ο τσουτσουνοπαίκτης μίστερ Τράγκας! Το βέβαιον είναι πως ο Ψυχάρης,είχε κι έχει ψυχανεμίσματα.. μπουρδελοποίησεις
 της Ελλάδας..Και το πράττει , ο Τάλας, 
Τώρα πως έγινε δημοσιογράφος και έμπλεξε τα μπούτια 
του το “ωραίον αυτόν παιδίον” με το συγκρότημα του Λαμπράκη , ώστε να αναδειχθεί και κληρονόμος..και παραγοντίσκος στο ελληνικό γίγνεσθαι .. το ξέρει μόνον αυτός!
Κι εμείς ελαφρώς ..
αλλά δεν είμαστε χυδαίοι… για να το μαρτυρήσουμε.. 
Δεν μας απασχολεί ο τυπάκο 
ψυχοδελικός!

Αντέχει η ερευνητική δημοσιογραφία;

Άρθρο της Νατάσας Μπαστέα
Η δημοσιογραφία περνά μια «ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο» σε όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα στις δυτικές κοινωνίες, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του BBC αναφερόμενος στην «ενοχλητική τάση» που έχουν τον τελευταίο καιρό οι αστυνομίες πολλών κρατών να ζητούν από τους δημοσιογράφους να αποκαλύψουν τις πηγές τους καθώς και το υλικό που έχει προκύψει από δημοσιογραφικές έρευνες. Ο Μαρκ Τόμσον τόνισε, μάλιστα, ότι η απάντηση στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στην εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοκ «News of the World» δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ερευνητική δημοσιογραφία. Στο 61ο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα στην Ταϊβάν ο Τόμσον τόνισε ότι μετά το ευρύτατο σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα του θα ήταν πολύ εύκολο να ληφθούν δρακόντεια μέτρα στο θέμα των δημοσιογραφικών πηγών. Ζήτησε όμως να δοθεί έμφαση στην ερευνητική δημοσιογραφία, καθώς είναι εκείνη «που υπηρετεί καλύτερα από όλες τις άλλες προσεγγίσεις το λειτούργημα αυτό που συμβάλλει στη δημοκρατία και τη διατήρηση των ευνομούμενων κοινωνιών».
Οι 250 συμμετέχοντες στο συνέδριο από 40 χώρες μίλησαν εκτεταμένα με αφορμή την ομιλία αυτή, για τους τρόπους με τους οποίους θα ήταν καλό να ενισχυθεί η ερευνητική δημοσιογραφία ακόμα και σε μια περίοδο διεθνούς οικονομικής κρίσης, όταν τα ποσά που ξοδεύουν οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν μειωθεί σοβαρά. Σε αυτό το πλαίσιο, οι «Financial Times» ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν μια νέα στελεχική θέση στην εφημερίδα, αυτήν του επικεφαλής ερευνών και ειδικών θεμάτων, την οποία κατέλαβε η Κριστίν Σπόλαρ, δημοσιογράφος με πλούσιο βιογραφικό που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του πρακτορείου Bloomberg και έχει εργαστεί στο παρελθόν στην «Washington Post», στην «Chicago Tribune» και την τηλεοπτική εκπομπή του CBS «60 Μinutes». Μάλιστα το 2001 όταν εργαζόταν στην τηλεόραση, μια έρευνά της για έναν αμερικανό πιλότο τιμήθηκε με Emmy ερευνητικής δημοσιογραφίας. Στο νέο ρόλο της στους «Financial Times» η Σπόλαρ θα εργαστεί με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας για να προωθήσει έρευνες που θα δημοσιεύονται τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και στη διαδικτυακή. Η μόνη της δήλωση ήταν ότι «θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε πολλά Πούλιτζερ».
ΤΡΑΓΚΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ο Α!
Λοιπόν , από τη λίστα Βαξεβάνη, ο μόνος που στοχοποιείται είναι ο Γιώργος Τράγκας. Καλός και μαχητικός συνάδελφος.Με τα κολπάκια του κέκτησε φήμη κι αερο-ερτζιανή… αναγνωσιμότητα… και κατέστη …πλούσιος, όπως ο ίδιος δημοσίως διαλαλεί θεατρινίστικα.
Τώρα το πως κατέστη πλούσιος κ.λ.π. το ξέρει αυτός και η ψυχούλα του… Εμείς όμως γνωρίζουμε την ψυχούλα φωτορεπόρτερς που δεν έχουν εξοφληθεί για την εργασία τους… από εποχής της πρώτης περιόδου του CRASH .. που εσχάτως ανέστησε ..αφού προηγήθηκε η νεκρανάστασή του μέσω Χατζηνικολάου! Του και ευπρεπούς Άρχοντος εξ Ορεστιάδος Έβρου!
Να μη ξεχνάμε δε πως ο θεατρώνης αυτός συγχίστηκε τα μάλλα από την αποκάλυψη Βαξεβάνη… και ήδη βάλει κατ΄αυτού! βλακωδώς. Τόσο δε βλακωδώς… που άρχισε να λέει πολλά σπαρταριστά μεταξύ των οποίων ότι ήτα κάργα …τσουτσουνοπαίκτης και ντάλα μπουρδελοδίαιτος… δικαίωμά του, αλλά η δημοσιογραφική οικογένεια τέτοιους ευτελείς , δεν τους δέχεται στον οργανισμό της!
Δεν είναι δυνατόν ο κήρυκας αυτός και …μπουρδελοδίαιτος να είναι μέλος μιας οικογένειας, της δημοσιογραφικής, που έχει…προσφέρει στον ελληνισμό κάποια ευπρέπεια.. μια ευγένεια. Το μπουρδέλλο, ΡΕ Τράγκα.. είναι ό,τι ευτελέστερον επί γης… κι ΕΣΥ άνοε καυχιέσαι γιατί ήσουν..θαμών τέτοιων χαμαιτυπίων.. Να σε χαίρετε η νέανιδα γυναίκα σου!, της νέοτητας της οποίας υπεραμύνεσαι…φαιδρώς..
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ


Ο Βαξεβάνης έκανε ένα δημοσιοηραφικό scoop(επιτυχία)
αξιοζήλευτη που τη ζηλεύει κάθε φιλότιμος ρεπόρτερ.
Γίνεται όμως χαμός.
Η άθλια πολιτεία μας με εκείνους τους χολερικούς και στενόμυαλους εισαγγελείς μας που κοιτάζουν το τύπο κι όχι την ουσία κι έφαγε τα λυσσιακά της για να συλλάβει τον κακούργο
δημοσιογράφο,
με έναν άθλιο νόμο του επίσης εκλαμπρότατου δικαστικού Δαφέρμου..περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων! Που σημαίνει ότι προστατεύουμε τον εγκληματία και συλλαμβάνουμε αυτόν που θα τον ονοματίσει, προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος!
Εδώ φτάσαμε με τους εισαγγελείς .. Σε καθεστώς παράνοιας. Να κυνηγιέται ο δημοσιογράφος… αλλά όχι ο ουσία εγκληματίας! Και δεν εννοούμε φυσικά τους ανθρώπους της λίστας…που συμπτωματικά …φαίνονται αγαθές περιστερές… ενώ αντίθετα βλέπουμε να στοχεύεται ένα άλλος θετρινίστικος μεν , αλλά δημοσιογράφος… Ο Τράγκας… .Ρίξτε μια ματιά στο αριστερό < κιτάπι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: