Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ,Η ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ "ΔΑΥΛΟΥ"


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΕικόναΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΠΛΟΦΑ-ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝ 

..ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ..Το χρησιμοποίησαν 

για ιδιοτελείς σκοπούς…

H υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον 

Ελληνισμό!


ΤΙ έγινε το ελληνόπουλο, το κορίτσι-θαύμα που σε ηλικιά 13 ετών έλαβε πτυχίο Μαθηματικού από Πανεπιστήμιο της Μοντάνα ;

ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΔΑΥΛΟΥ-αρχαιοελληνικής κουλτούρας- ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΘΕΊ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ “περίεργης” Μάνας της Προμηθέα για τη συλλογή χρημάτων
ΘΥΜΑ: Το ανήλικο παιδί θαύμα! Η Προμηθέα, που έχει πλέον εξαφανισθεί!


Τι έγινε η Προμηθέα –Ολυμπία που πριν από 5 χρόνια ανατάραξε τα νερά με μια ομιλία της και ”τίναξε στον αέρα” την εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο;… χάθηκε …δεν ξανακούστηκε.. 
To Πρακτορείο ειδήσεων Η.Ν.Α ερευνά την περίπτωση του κοριτσιού θαύματος Προμηθέας-Ολυμπίας- Πυθία, που σε ηλικία 13 ετών έλαβε πτυχίο μαθηματικού … και συνέχισε τις σπουδές της για να πάρει κι άλλα Πανεπιστημιακά πτυχία που την ενδιέφεραν.. 
΄Ομως μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η περίπτωση της με μια ομιλία της , την ημέρα των τριών ιεραρχών,(2007) όπου καθύβρισε κυριολεκτικά την Ορθοδοξία,καταλογίζοντας την εγκλήματα σε βάρος της ελληνικής αρχαιότητας και του πολιτισμού της … ξαφνικά χάθηκε από το προσκήνιο… 

Τι έγινε και το, ταλαντούχο , προικισμένο κορίτσι, το παιδί θαύμα, κι εξαφανίστηκε; 
Ως γνωστόν, για να μπορέσει να πάρει υποτροφία και να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα , τα δίδακτρα τα είχαν αναλάβει αρχικά η Μητρόπολις του Σικάγου και η ελληνική Κοινότητα.(Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών) Χορηγοί, τους οποίους καθύβρισε κατάφατσα η Προμηθέα, κατά την ομιλία της! 
Παρά την αρχαιοελληνική παιδεία της, η Προμηθέα λησμόνησε το αρχαϊκόν αξίωμα “χέρι που σε χαϊδεύει, δεν το δαγκώνεις”. Και το αθώο κοριτσάκι δάγκωσε..και πολύ μάλιστα, έτσι γιατί την ώθησαν στην απρέπεια αυτή κάποιοι άλλοι… Που να το υποπτευθεί (14 χρονών γαρ,) ότι τη χρησιμοποιούσαν αχρείοι και δολοπλόκοι; 
Λέγεται ότι χολωμένοι οι χορηγοί της, της έκοψαν τις χορηγίες τους. Δεν είναι ακριβώς έτσι… 
Σύμφωνα με τα εώς στιγμής στοιχεία, προκύπτουν πολλές λεπτομέρειες, που δείχνουν ότι η περίπτωση του παιδιού θαύματος, ήταν μια καλοστημένη παγίδα με δύο σκέλη και “όργανο” την ανήλικη επιστήμονα.: 

1) Να διασυρθεί ο Χριστιανισμός και δη η Ορθοδοξία 
2)Να συλλεχθούν μεγάλα χρηματικά ποσά! (υπερβαίνουν έως στιγμής τα 60.000 ευρώ!.. Ποσά για τις ανάγκες των σπουδών της! 
Και τα δύο επετεύχθησαν. 
Στο πρώτο σκέλος εμπλέκεται ο Δημήτρης Λάμπρου, εκδότης του περιοδικού ΔΑΥΛΟΣ –έχει κλείσει- φανατικός αρχαιελληνιστής και ντάλα πολέμιος του χριστιανισμού.Αυτό το ξέρουν όλοι οι αναγνώστες του περιοδικού του, το οποίο ανεξάρτητα από τις ηθελημένες ακρότητές του, συνέβαλε όντως στην αναθέρμανση της αρχαοελληνικής παιδείας μας .. και η οποία ολοένα ογκούται. 
΄Οπως πρώτος το επεσήμανε … πως η προκλητική ομιλία της Προμηθέας, δεν ήταν και τόσο δικό της έργο, και πάντως στηρίχθηκε σε λανθασμένες πηγές, ήταν ο σοφός και ικανός Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος, ο οποίος άκουσε με μακαριότητα το υβρεολόγιο κατά της εκκλησίας που εκπροσωπούσε, αλλά και τη… συνεχάρη με γενναιοφροσύνη κι από πάνω. Πιο κάτω θα δείτε τις παρατηρήσεις που έκανε προς την Προμηθέα. Είναι απόσταγμα σοφίας! 

Η αλήθεια είναι πως μοναδική πηγή για τα στοιχεία που παρουσίασε το παιδί θαύμα… ήταν το περιοδικό “Δαυλός” κι ο εκδότης του, ο οποίος την εξόπλισε με πολλά βιβλία κ.λ.π. και την καθοδηγούσε βήμα προς βήμα μέχρι και στην επιλογή της ημερομηνίας που θα γινόταν η ομιλία της μικρής. (υπάρχει σχετική αλληλογραφία τους…) 
Ως γνωστόν οι Τρεις Ιεράρχες γιορτάζονται σε ολόκληρο των Ελληνισμό,με λαμπρότητα, ως προστάτες Άγιοι των Γραμμάτων. Αυτήν ακριβώς την ημερομηνία διάλεξαν για να χτυπήσουν την εκκλησία και δη την συγκεκριμένη εκκλησία του Σικάγου, που ήταν εκ των χορηγών της Προμηθέας, που άλλοι αναιδώς χρησιμοποίησαν για δικούς τους ιδιοτελείς λόγους.. την ανυποψίαστη,αγαθή αυτή παιδίσκη . 
Ήταν το πιο κατάλληλο time in.. είπε με παιδική αγαθότητα η ομιλήτρια αργότερα…σε χορηγό της! 


ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ: Διέκοψε τις σπουδές της.. Οι χορηγοί που μυρίστηκαν κάτι..ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ! Δεν θέλουν να ξανακούσουν!
Το άστοχο ΤΙΜΕ ΙΝ ήταν ακριβώς ο τάφος της! Η ταλαντούχος επιστήμων αυτή τη στιγμή διέκοψε τις σπουδές της κι άγνωστον ποιά είναι η τύχη της .. Διέκοψε ακόμη και την επικοινωνία με ευεργέτες και χορηγούς της.. 
Οι δε χορηγοί της μεταξύ των οποίων και το “ Ίδρυμα Κόκκαλη”… λένε λακωνικά κι άνευ εξηγήσεων: Δεν θέλουμε να ξανακούσουμε για αυτήν την ιστορία. Για μας έκλεισε η Προμηθέα!” 
Όλες οι στρόφιγγες έκλεισαν αυτομάτως. ΄Οχι από διάθεση τιμωρίας της γιατί στράφηκε κατά του Χριστιανισμού, όπως κάποιοι επιπόλαιοι άφησαν να εννοηθεί! Αλλά για πολλούς άλλους λόγους… που θα δείτε πιο κάτω: 

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ 

Ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο σχέδιο, δηλαδή της συγκέντρωσης χρημάτων για τη συνέχιση των σπουδών της .Εδώ κομβικό και λυσιτελές ρόλο διαδραματίζει η μητέρα της, ΓΕΩΡΓΊΑ ΣΜΙΘ,την οποία και υπεραγαπά η Προμηθέα… ΄Ομως: 
*** υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ως προς την Ελληνική καταγωγή της, δοθέντος ότι άλλοτε η Προμηθέα ισχυρίζεται ότι είναι από τη Λεβαδειά, κι άλλοτε από την Κρήτη..Κάποια όμως υποστηρίζουν ότι δεν είναι ελληνίδα αλλά Πολωνέζα! 
*** Η μήτηρ αυτή διέπραξε πολλούς γάμους μεταξύ των οποίων κι ένας ΄Ελληνας εκ του οποίου κατάγεται η Προμηθέα. 
Η μήτηρ αυτή είναι περίεργος,παράξενος άνθρωπος και ασκεί τεράστια επιρροή επί της Προμηθέας. Είναι φιλοχρήματος κι όλο κλαίγεται πως δεν έχει.,, να συντηρηθεί. 
Κατοικούν με την Προμηθέα σε ένα αγρόκτημα, στα περίχωρα της Μοντάνα αλλά δεν έχει σχέσεις με τους γείτονες κι όλο βρίσκετε στα δικαστήρια. Και μόλις η μικρή έγινε γνωστή ως παιδί θαύμα και το μελοδραματικό στόρυ της έλαβε παγκόσμια δημοσιότητα… η μητέρα της αμέσως άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό …με επιμύθιον τη συνέχιση των σπουδών του ταλαντούχου, όντως παιδιού της. 
Συγκινήθηκαν πολλοί, όπως ήταν φυσικό.Στο λογαριασμό αυτόν συγκεντρώθηκαν κάπου 25.000 δολλάρια.
Η Φωτό Μου
Ο κ. Ελευθέριος Διαμαντάρας
Από την Ελλάδα πρωταγωνίστησαν για τη συμπαράστασή του κοριτσιού πολλοί, με επί κεφαλής τον γνωστό στοχαστή-συγγραφέα μελετητή της αρχαιοελληνικής γραμματείας κ. Ελευθέριο Διαμαντάρα, ο οποίος στην αρχή έστειλε 6000 δολλάρια στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα για να συνεχίσει το έτος σπουδών της, και μετά με φίλους του στην Αθήνα συγκέντρωσαν άλλα 24.000 δολλάρια. 
***Η Προμηθέα μαζί με τη μητέρα της επισκέφθηκαν την Ελλάδα και επειδή δεν είχαν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους οι εδώ χορηγοί τους, δώσανε άλλες 8000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου… 
*** Η Προμηθέα όμως, στο μεταξύ,προσβλήθηκε από βαριάς μορφής πνευμονία, αλλά δεν είχε ασφάλεια… Οι ΄Ελληνες φίλοι της έβαλαν άλλα 1000 ευρώ για να εξοφλήσει το ταμείο της … Κι έτσι αποθεραπεύθηκε.. 
***Τό κορίτσι δεν είχε και κομπιούτερ της προκοπής… Της αγόρασαν ένα τελευταίου τύπου αξίας…3.500 δολαρίων! 


Iστορία - Φιλοσοφία
Με κλικ μπαίνετε στην ιστοσελίδα του κ.Διαμαντάρα 


Η ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΗΣΕ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΩΡΑ! 


Η Προμηθέα ...διαλέγεται με κοτούλα και η σκληρή μητέρα της Γεωργία Σμιθ,
αμφιβόλου ελληνικής καταγωγής! 



΄Ενας άλλος ελληνοαμερικανός, ο συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Τόμας Κύρος ή Σώρας (καμιά σχέση με τον εσχάτως εμφανισθέντα Πατρινό με τα 600 δις) έδειξε ενδιαφέρον για το παιδί θαύμα και θέλησε να αναλάβει όλα τα έξοδα των σπουδών του. Και μάλιστα έστειλε έμβασμα στην κ. Γεωργία Σμίθ 28.000 δολαρίων ως ένδειξη ότι πράγματι σοβαρεύεται. ..υπό τον όρο ότι η μικρή θα εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα και πως θα την γράψει στο Πανεπιστήμιο, – σε κοντινή Πολιτεία- όπου δίδασκε ο ίδιος για πολλά χρόνια και πως εν πάση περιπτώσει είχε φήμη καλυτέρου από εκείνο της Μοντάνας. Η κ. Γεωργία Σμιθ, δεν ήθελε να αφήσει την κόρη της, αλλά και η κόρη της πειθήνια στις προσταγές της μητρός της… δεν έλεγε να το κουνήσει από τη Μοντάνα.
--Καταστρέφεις το παιδί σου, φώναζε ο γέρων καθηγήτης.Αστο να πετάξει. Στο κάτω της γραφής εδώ δίπλα είμαστε. 
Επειδή ο καθηγητής ήταν πείσμων και τους πίεζε ,η κ. Γεωργία έλαβε δικαστικά μέτρα που απαγόρευαν στο γέρο να τους παρενοχλεί, και να μην πλησιάζει το σπίτι τους κάτω από 50 μέτρα!… ανεξάρτητα αν είχαν ενθυλακώσει τα 28.000 δολάρια. 
Ο κ. Σώρας (ΤΟΜΑΣ ΚΥΡΟΣ) δεν το έβαλε κάτω και προσέλαβε ντεντέκτιβ να ερευνήσει την ιστορία της παράξενης κυρίας Γεωργίας και προφανώς τα στοιχεία που έφερε ο ιδιωτικός αστυνομικός, δε του άρεσαν. 
--Θα πάρω το παιδί με το ζόρι είπε.Δεν θα αφήσω αυτή τη μέγαιρα να το καταστρέψει . 
Πάει σπίτι τους. Γίνεται έντονος διάλογος με την κυρία Γεωργία στην αυλή του σπιτιού. Η Προμηθέα παρακολουθούσε τη σκηνή πίσω από τις κουρτίνες και ειδοποιεί την αστυνομία. Καταφθάνει. Βλέπει το γέρο καθηγητή να κρατάει ένα πιστόλι.. Ο καθηγητής, στη θέα τους θυμώνει και πυροβολεί την κ. Γεωργία την οποία τραυματίζει σοβαρά. Οι αστυνομικοί μπροστά στο περιστατικό, έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Τον πυροβόλησαν και τον άφησαν επί τόπου. 
Δηλαδή απλά: Η Προμηθέα που τους ειδοποίησε ήταν αυτή στην ουσία που πάτησε τη σκανδάλη για να χαθεί σε ηλικία 82 ετών ο καθηγητής  Τόμας Κύρος! 
Το περιστατικό, γνωστό είχε ευρεία δημοσιότητα στον Τύπο και στα Μ.Μ.Ε του Σικάγου και στο διαδίκτυο. Φεβρουάριος 2011)
Μερικοί απέδωσαν στον γέρο “χριστιανικό φανατισμό” και πως στο σπίτι της Προμηθέας πήγε να πάρει εκδίκηση για τη βάνδαλη ομιλία της κατά της Ορθοδοξίας… Είδατε τι κάνει “ο σκοταδισμός των Χριστιανών”; έγραψαν κάποιοι ανόητοι.. 
Έπρεπε… να περάσουν 4 χρόνια από την ομιλία ώστε να θυμώσει ο γέρος… ο ευεργέτης της Προμηθέας κι ο άνθρωπος που επεδίωκε καλύτερο επιστημονικό μέλλον γι αυτήν.. 
Αυτό είναι το δραματικό στόρυ ενός κοριτσιού που έλαμψε με τις πανεπιστημιακές της σπουδές, και ταρακούνησε τον κόσμο με την ομιλία της ..που άλλοι ωστόσο της υπαγόρευσαν..διαλέγοντας προκλητικά και το TIMING... Το παιδί θαύμα, η Προμηθέα-Ολυμπία σήμερα είναι άφαντο.Διέκοψε άδοξα τις σπουδές της, οι πρόθυμοι χορηγοί της έκλεισαν τα ταμεία τους κι πια είναι αναγκασμένη να ζεί με την τρομερή μάνα της μέσα σε μια παντέρημη αγροικία, συντροφιά με τις κοτούλες της… 
Κρίμα..πολύ κρίμα 
Προσθετες λεπτομέρειες 

ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΕΝΟΣ ΣΟΦΟΥ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥ:


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ

“Αν και η ομιλία της νεαράς ήταν εξαιρετικά επικριτική για την χριστιανική πίστη, εν τούτοις ο παριστάμενος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος στάθηκε στο ύψος του με σοφία, και ψυχραιμία που αξίζει επαίνων. 
Είπε λοιπόν ο Μητροπολίτης: 
Επαινούμε ιδιαιτέρως την ελληνομάθεια της κοπέλας αυτής, η οποία μας ομίλησε. Σε κάθε ομιλητή πρέπει να υπάρχει σεβασμός. ( …παρατεταμένα χειροκροτήματα …Ούτε ο κύριος Σταματάκος ούτε κανείς άλλος είχε το δικαίωμα να διακόψει οποιοδήποτε ομιλητή. (χειροκροτήματα) . Εγώ θα έκανα, εγώ θα έκανα …; δεν έχετε το δικαίωμα κύριε Σταματάκο, δεν είστε εσείς εδώ, ο μόνος ορθόδοξος και ο Έλληνας, είναι πολλοί άλλοι. (χειροκροτήματα) Λοιπόν …; μην εκμεταλλεύεστε ούτε τον ελληνισμό ούτε την ορθοδοξία για να κατηγορείτε ή να κόπτετε κάποιον που ομιλεί …; κατά την γνώμη του. 
Δεν συνεχίζω τώρα, απλώς ήθελα να πω στην κοπέλα, την οποία ξέρω και εγνώρισα, είναι αξιέπαινη δια τον νου τον οποίο έχει, τις σπουδές που κάνει, την διάλεξη που έδωσε, (έμαθα), θα ήθελα να της κάνω μία υπόδειξη, έχει μιλήσει ή μάλλον μίλησε, από εσφαλμένες πηγές. Αυτές οι εσφαλμένες πηγές, Πυθία που εχρησιμοποίησες, ήσαν πάντοτε γνωστές μεν, αλλά ήσαν πάντοτε εχθρικές προς την εκκλησία. Τα έγραψαν οι άθεοι και οι κακοί ιστορικοί, διότι η αλήθεια έχει λάμψει, δια μέσου των αιώνων, ποιοι ήσαν οι Σκύθες και οι αρχαίοι Έλληνες, και ούτε ο Ιουστινιανός, ούτε πατριάρχης υπέγραψαν για να καταδικάσουν και να σκοτώσουν ανθρώπους. 
Ένα έγινε, επειδή ακριβώς επικράτησε ο χριστιανισμός, η δε αρχαία Ελλάδα επίστευε στους Ολυμπίους θεούς, απλώς μπορεί μέσα στην βράση των ανθρώπων, να έκοψαν ή να κατέστρεψαν ορισμένα αγάλματα ή ναούς, αλλά η όλη ιστορία, ειδικά δε η τελευταία τουρκοκρατία και η ανεξαρτησία της Ελλάδος εγένετο κάτω από την σημαία την Ελληνική, κάτω από το λάβαρο το χριστιανικό, με τον αρχιεπίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό και θυσιάστηκαν και μοναχοί και ιερείς και αρχιερείς και ο Γρηγόριος ο Ε΄ που κρεμάστηκε και όλοι αυτοί εβοήθησαν να ελευθερωθεί η Ελλάδα και διατήρησαν τα γράμματα μέσα στο κρυφό σχολείο το οποίο δεν αναφέρατε και γι’αυτό σας παρακαλώ, επειδή είστε νέα να κάνετε ορισμένη έρευνα, να βρείτε και άλλες πηγές, να ρωτήσετε και άλλους να πληροφορηθείτε, ούτως ώστε να δείτε ποια είναι η αλήθεια των ιστορικών πραγμάτων. 
Από την διάλεξή σας βλέπω ότι έχετε μονομερείς πηγές, διότι αυτές γνωρίζετε, αυτές είδατε, ή ότι είχατε μεγάλο θαυμασμό στον αρχαίο κόσμο, και νομίσατε ότι ο χριστιανισμός, ήταν ενάντια στον αρχαϊκό κόσμο, δεν ήτο καθόλου, απλώς εκήρυξε την αλήθεια του κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του εξ’ αποκαλύψεως Θεού, οπότε οι Ολύμπιοι Θεοί σαν παραμύθι που ήσαν, εξαφανίσθησαν και εμείς πιστεύουμε, πιστεύουμε και λατρεύουμε τον ένα και μόνο αληθινό Θεό. 
Τα άλλα είναι ιστορικά γεγονότα που ο καθένας τα γράφει όπως νομίζει, όπως θέλει, αλλά κρύβονται πολλές αλήθειες ή λέγονται πολλά ψέματα και ανιστόρητα γεγονότα. Εάν ο Πατριάρχης με τον Σουλτάνο έκαναν μία συμμαχία διότι ο σουλτάνος έδωσε ορισμένα προνόμια στον Πατριάρχη τότε, ήταν ανάγκη να κάνει αυτό, διότι ήσαν τετρακόσια χρόνια δούλοι και έπρεπε να, όχι να παίρνουν οδηγίες αλλά να προφυλάσσονται από κάθε συμβουλή ή από κάθε κίνδυνο που θα έφερνε σφαγές και οτιδήποτε άλλο διωγμό των Ελλήνων, χριστιανών πλέον, διότι δεν υπήρχαν πλέον οι αρχαϊκοί Έλληνες. 
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ σε συγχαίρουμε για τις προόδους σου, ευχόμεθα να γίνεις μεγάλη επιστήμων, να βοηθήσεις την επιστήμη, αλλά σε αυτά τα θέματα, τα ελληνικά, τα χριστιανικά, τα αρχαϊκά, πρέπει να βρεις τις σωστές πηγές, να τις μελετήσεις και συν το χρόνο να κάνεις και εσύ τις δικές σου σκέψεις και να μην αναφέρεσαι σε εν πολλής εχθρούς του χριστιανισμού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ (Χειροκρότημα)] 
Ορθότατος ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, μη πείτε…Εμείς του απονέμουμε εύσημα . Σίγουρα πρέπει να είναι σπουδαίος ιεράρχης. 



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΌΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ..ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ 

ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΆΛΛΑ 

Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» γιά την εορτή των ''Ελληνικών Γραμμάτων'' (Τριών Ιεραρχών), στις 28 Ιανουαρίου 2007, με την παρουσία του μητροπολίτη Σικάγου, Ιάκωβου, το θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια η Προμηθέα, μια 15 χρονών κοπέλα με μαγικές επιδόσειςστα μαθηματικά. Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Ελληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης. «Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών. ...Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε -όπως αργότερα ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη- να εξαλείψει κάθε σύμβολο που θύμιζε την παλαιά εποχή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων... Ο υπεύθυνος για την εκδήλωση διέκοψε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε έξαλλος και συνεπικουρούμενος από τέσσερις-πέντε ακόμα παρευρισκομένους να φωνάζει: «Έξω, έξω, βρωμοθήλυκο!», ενώ ορισμένοι άλλοι υποστήριζαν, ότι έπρεπε να αφήσουν την ομιλήτρια να ολοκληρώσει το λόγο της. Η Προμηθέα ύψωσε με σθένος τον τόνο της φωνής της και προσπάθησε να τους εξηγήσει, ότι αυτά που έλεγε αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια, εμπρός όμως στις αυξανόμενες αντιδράσεις η μητέρα της αναγκάσθηκε να την κατεβάσει από το βήμα.
Όλη η εκδήλωση με την ομιλία της Προμηθέας υπάρχει στο Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του τοπικού ραδιοφώνου, το οποίο ανήκει στην Εκκλησία, με μία εκτενέστατη εισαγωγή σταυροφορούσας παρουσιάστριας, που προσπαθεί να προϊδεάσει τους τηλεθεατές για το «ασεβές» περιεχόμενο της ομιλίας. Αυτό που δεν έχει καταγραφεί στο βίντεο είναι οι δεκάδες Ελλήνων, που, προτού τελειώσει ακόμη η εκδήλωση, πλησίασαν την δεκαπεντάχρονη, την αγκάλιασαν και την συνεχάρησαν για το περιεχόμενο της ομιλίας της και για το θάρρος της.
Μερικά από τα σχόλια:
«Γνώριζα ωρισμένα από αυτά που είπες, αλλά ουδείς είχε τολμήσει να τα πει δυνατά.»
• «Αλήθεια είναι αυτά που είπες, όλοι όμως φοβούνται να μιλήσουν.»
• «Αυτά που είπες θα έχουν συνέπειες στην ακαδημαϊκή σου καρριέρα. Θα βρεις εμπόδιο μπροστά σου την Εκκλησία και το Σ.Α.Ε.»
Φεύγοντας από την αίθουσα κι ενώ ήταν πλαισιωμένη από μια ομάδα ομογενών, που συζητούσαν το γεγονός, ένας Έλληνας πλησίασε την Προμηθέα κι απευθυνόμενος προς την μητέρα της της είπε:
– «Αισθάνομαι, πως αυτό το γεγονός πρέπει να τάραξε την Προμηθέα.»
– «Καθόλου δεν την τάραξε. Κοιτάξτε την», απάντησε η μητέρα της. «Μόνο τα λιμνάζοντα βρώμικα νερά ταράχτηκαν!».
Εξυπακούεται ότι μετά την ομιλία, η μητρόπολη Σικάγου, αλλά και η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ γενικά, έχουν επιδοθεί σε ''διωγμό'' και άλλες αθλιότητες, όπως συνηθίζουν, κατά της φοιτήτριας...
Πως σχολίασε η Προμηθέα όσα έγιναν στην εκδήλωση στο Σικάγο
Την επομένη της ομιλίας της, η Προμηθέα έστειλε προς τον εκδότη περιοδικού στην Ελλάδα, επιστολή, όχι για να δημοσιευθεί (για ευνόητους λόγους) αλλά για ενημέρωση σχετικά με τα συμβάντα στην εκδήλωση. Αργότερα στα συμβάντα αυτά δόθηκε ως γνωστόν, τεράστια δημοσιότητα και επί πλέον ο φόβος της Προμηθέας, ότι θα μπορούσαν να της κόψουν την υποτροφία με τη βοήθεια της οποίας σπούδαζε δυστυχώς επαληθεύτηκε: Οι μεσαιωνικής ιδεολογίας επί κεφαλής της Ομογένειας έφθασαν στην τρισάθλια απόφαση να στερήσουν από αυτό το παιδί-θαύμα να διαπρέψει στις επιστήμες και να τιμήσει και την Ελλάδα.
«Είμαι η Προμηθέα, που σας συνάντησα μαζί με τη μητέρα μου στο γραφείο σας δύο φορές μεταξύ 6ης και 8ης Ιανουαρίου. Ζήτησα τη βοήθειά σας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το έργο και τη στάση απέναντι στον Ελληνισμό των Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου κ.λπ., καθ’ ότι μου ζητήθηκε από το Σ.Α.Ε. να εκφωνήσω λόγο για την Ελληνική Παιδεία. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας.
Μου ζητήσατε να σας αφηγηθώ, ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις του ακροατηρίου μετά την ομιλία. Ήταν λοιπόν Κυριακή 28 Ιανουαρίου, περί τις 2.30 το απόγευμα, όταν βρέθηκα εμπρός σε 500 άτομα μέσα σε εκκλησία, προκειμένου να ομιλήσω για την Ελληνική Παιδεία. Αριστερά και δεξιά μου κάθονταν ιερείς, ο ένας εξ αυτών ήταν ο μητροπολίτης Ιάκωβος. Σε επόμενη επιστολή μου θα σας δώσω τα ονόματα των τιμώμενων προσκεκλημένων, που κάθονταν μαζί μας στο βήμα.
Η ομιλία άρχισε με τη ορογένεση της Πελαγονίας και τη δημιουργία του Ελληνικού Πολιτισμού. (Σημ. «Δ»: Βλ. Η.Λ. Τσατσόμοιρου, «Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας», εκδ. «Δαυλός» 1991) Έδωσα έμφαση στην αυθεντικότητα της Ελληνικής Γλώσσας κι έκανα λόγο για το ψεύδος του Φοινικικού Αλφαβήτου και το ψεύδος της Ινδοευρωπαϊκής Γλώσσας. Κατόπιν μίλησα για την πτώση του Ελληνικού Πολιτισμού. Εστίασα στα γεγονότα της Σκυθόπολης, στον αυτοκράτορα Θεοδόσιο και στην αφήγηση του Προκόπιου για τις διώξεις των Ελλήνων κατά την περίοδο της βασιλείας του Ιουστινιανού. Υποστήριξα, ότι ποτέ δεν υπήρξε ελληνορωμαϊκό κράτος ούτε ελληνοχριστιανισμός και ότι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ήταν οι διώκτες του οτιδήποτε που σχετιζόταν με τον Ελληνισμό, όλα προς χάρη της ορθόδοξης πίστης.
Συνέχισα μιλώντας για την προδοσία του ’21 και για τις προσπάθειες του Πατριαρχείου να κρατήσει τους Έλληνες αμόρφωτους και σκλαβωμένους στους Τούρκους. Εκείνη τη στιγμή έλαβα ένα χειρόγραφο σημείωμα από το βήμα, να σταματήσω αμέσως την ομιλία και να κατεβώ κάτω. Σε αυτό το σημείο κάποιος ονόματι Σταματάκος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την βιντεοσκόπηση, νομίζω ότι σταμάτησε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε να φωνάζει, ότι θα έπρεπε να σταματήσω να μιλώ εναντίον της Εκκλησίας. Τα λόγια που άκουσα ήταν: «Έξω, έξω βρωμοθήλυκο». Τέσσερις-πέντε άνθρωποι του συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη με βάρβαρο ζήλο συμπεριφορά του. Στην άλλη πλευρά της αίθουσας άλλοι φώναζαν στον Σταματάκο να σωπάσει και να με αφήσει να ολοκληρώσω την ομιλία μου. Κάθησα για λίγο στο βήμα κοιτώντας τον Σταματάκο. Είχα ερεθιστεί, γιατί δεν μπορούσα να ολοκληρώσω την ομιλία μου και διασκέδασα για την βλακώδη συμπεριφορά του Σταματάκου. Του είπα ήρεμα, ότι αυτά που έλεγα αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια και αργότερα κατέβηκα ήρεμα από το βήμα, όπου με περίμενε η μητέρα μου.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο μητροπολίτης Ιάκωβος κι επέπληξε τον Σταματάκο για την αγένειά του. Είπε, πως είχα το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου, αλλά θα έπρεπε να διαβάζω πιο αξιόπιστες πηγές. Με άλλα λόγια θεώρησε μη έγκυρα αυτά που έλεγε ο Αμμιανός Μαρκελλίνος, ο Προκόπιος, ο Ροΐδης και ο «Γέρος του Μωριά» – Κολοκοτρώνης. Ωστόσο παραδέχθηκε δημόσια μερικούς από τους διωγμούς που υπέστησαν οι Έλληνες, όπως την καταστροφή μερικών ναών στην Ελλάδα και μερικών έργων τέχνης, που πραγματικά συνέβησαν από τους χριστιανούς, αλλά μόνο σαν σποραδικά φαινόμενα, που δεν εξέφραζαν την πλειοψηφία των χριστιανών.
Ισχυρίστηκε, πως η Εκκλησία ήταν εκείνη που πέτυχε την εθνική μας Ανεξαρτησία. Μίλησε για τον Π.Π. Γερμανό, για τα «κρυφά σχολειά», που ήταν ζωτικά για τη διατήρηση του Ελληνισμού. Επίσης ανέφερε, ότι τα έργα του Πλάτωνα υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας, γιατί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με κόπο διατήρησε τα έργα των Ελλήνων. Επίσης ανέφερε κάτι για τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε , που κρεμάστηκε; Παρακαλώ, διευκρινίστε. Ίσως ο «Δαυλός» έχει ήδη καλύψει αυτό το θέμα. Αυτό είναι καινούργιο για μένα. [Σημ. «Δ»: Βλ. τεύχος Μαρτίου 2007, όπως και το πρόσφατο βιβλίο μας «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας».)
Αν μου είχε επιτραπεί να ολοκληρώσω την ομιλία μου, θα είχα καλύψει όλες αυτές τις δηλώσεις που έκανε και θα είχα προσφέρει μία άλλη γνώμη, που θα αποδείκνυε τα αντίθετα. Ήδη πριν ολοκληρώσει τον λόγο του ο μητροπολίτης, άνθρωποι έρχονταν από παντού στην αίθουσα, για να με συγχαρούν. Εξήντα η περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να με αγκαλιάσουν, να με ευχαριστήσουν, ενώ αρκετοί άφησαν τις κάρτες τους η ζήτησαν να πάρουν το λόγο μου ολόκληρο η εξέφρασαν την επιθυμία να μου προσφέρουν τη βοήθειά τους, που ίσως χρειαζόμουνα, αντιλαμβανόμενοι ότι το περιεχόμενο τις ομιλίας μου μπορεί να δημιουργούσε αντιδράσεις από την Εκκλησία και από τα ηγετικά στελέχη του Σ.Α.Ε., οι οποίες θα είχαν επίπτωση στην ακαδημαϊκή μου πρόοδο, για την οποία πρωτύτερα το Σ.Α.Ε. είχε αναφέρει ότι θα ήταν χορηγός.
Νομίζω ότι αυτά τα σχόλια και μερικά άλλα παρόμοια δίνουν το νόημα των θετικών αντιδράσεων. Κανείς δεν ήρθε να με επιπλήξει. Όλη την ώρα ήμουν με παρέα αξιοσέβαστων αντρών και γυναικών, οι οποίοι είχαν πλήρη κατανόηση, έδειξαν προστατευτικότητα και με υποστήριξαν. Ο κ. Τομαράς ήταν σε αυτή την ομάδα. Εκτιμώ, ότι η προσβλητική γλώσσα και ο τρόπος του κ. Σταματάκου εξέθεσαν τον κ. Τομαρά, δεδομένου ότι ο κ. Σταματάκος φώναζε δημόσια στον κ. Τομαρά, ότι ήταν υπεύθυνος να εξετάση εκ των προτέρων το λόγο που επρόκειτο να εκφωνήσω, αλλά μη κάνοντας αυτό εκτέθηκε η πίστη. Ο κ. Τομαράς αναφέρθηκε στα λόγια του Σταματάκου όπως «κατάρα» εναντίον του τιμώμενου προσώπου του.
Αντιλήφθηκα, ότι, χωρίς να το θέλω, είχα προκαλέσει μεγάλο πόνο στον οικοδεσπότη, που με είχε προσκαλέσει να μιλήσω για τους Έλληνες και αισθάνθηκα άσχημα και για τους δύο μας. Στο τέλος της ημέρας ο κ. Τομαράς ευγενικά μας ευχήθηκε καληνύχτα και μου είπε να μην επιτρέψω στην αγένεια του Σταματάκου η στα συμβάντα αυτής της ημέρας να με επηρεάσουν. Θα ήθελα να πω κάτι που θα τον καθησύχαζε. Αγαπώ αυτό τον άνθρωπο βαθιά.
Ο μητροπολίτης Ιάκωβος μου έγραψε μία κάρτα ευχαριστώντας με προσωπικά για την «υπέροχη ομιλία» που έδωσα και λέγοντάς μου, ότι ήταν ενήμερος των προβλημάτων που έχει η Ελληνική Παιδεία. Είπε, ότι η ομιλία μου ήταν εμπνευσμένη. Πιστεύω, ότι μέσα στην καρδιά αυτού του ανθρώπου καίει η ελληνική φλόγα και πολλή σοφία έχει συσσωρευτή μέσα του κατά τη διάρκεια της μακράς ζωής του. Τον συμπάθησα πολύ, όταν με αποχαιρέτησε με «πατρική αγάπη».
Θα σας γράψω περισσότερα, όταν βρω χρόνο. Παρακαλώ, κρατήστε αυτά τα γραπτά εμπιστευτικά για λίγο. Θα σας εξηγήσω σε μερικές μέρες το λόγο. Είμαι καθ’ οδόν για μάθημα.
Με όλο μου το σεβασμό.
Προμηθέα» 29 Ιαν. 2007

Και για να ολοκληρώσουμε το αποκλειστικο ρεπορτάζ, σας δίνουμε και το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ, ώστε να είστε πλήρως καλυμμένοι στις απορίες σας!ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ>Η 15χρονη Προμηθέα για τα εγκλήματα των Χριστιανών 3/44:58Παρακολουθήστε αργότεραΗ 15χρονη Προμηθέα για τα εγκλήματα των Χριστιανών 3/4από το χρήστη GiaNtakos3218 προβολές

Πάντως προκύπτουν μεγάλες ευθύνες, κυρίως για τον κ. Δ. Λάμπρου, που μέσα στο μένος του κατά του χριστιανισμού παρέσυρε την παιδίσκη... σε βαθμό το ταλαντούχο αυτό πλάσμα ...να μην έχει μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: