Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΡΙΠ-ΤΗΖ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟ


ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΣ                      
O ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ…
ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ… ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΟΛΕΣ.. ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΤΗΣ!
΄Ενα τσούρμο ατάκτων ξυπόλυτων. Το πνευματικό τους προφίλ, επιπέδου …τραχανά.
***Αυτοί οι από του πουθενά… απλά ένα ασκέρι αλλαλάζον , ανάρθρων και φουσκωτών
***Η νέα βουλευτική ιδιότητα τους ήρθε ως κεραμίδα επί της κενής κούτρας τους.
***οι γραφικότεροι πολιτικοί τρομοκράτες
***είναι προϊόν συγκυρίας ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!
**Κασιδιάρης, Κόναν ο βάρβρος, το ψευδεπίγραφο αντράκι .
ΜΑ ΟΥΤΕ… ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ;
_____________________________

Δεν έχω μιλήσει έως στιγμής για τη Χρυσή Αυγή. Συνήθως αργώ σε παραδοξότητες κι άλλα …προκλητικά φαινόμενα, μέχρις ότου καταλήξω σε σταθερές εκτιμήσεις. Σήμερα νομίζω πως μπορώ να πω δυο στάνταρ λόγια.
Κατ΄αρχήν δεν θεωρώ τους Χρυσαυγίτες ως Ακροδεξιούς, φασίστες ή ναζιστές.. Αυτές τις ταμπέλες τις αφήνω να τις διαχειρίζονται οι αριστερόφρονες,
και ντάλα άφρονες οι οποίοι μην μπορώντας κι αυτοί να περπατήσουν δημοκρατικά μοιράζουν δώθε-κείθε…ταμπελίτσες..Η απονομή τέτοιων ταμπελών .. εξυπηρετεί προσωρινά, αλλά είναι τακτική τζούφια,αν όχι ευθέως πρόστυχη κι άνανδρη!

Ούτε φυσικά θεώρησα ποτέ και τον συνθηματολόγο Ανδρέα Παπανδρέου ως σοσιαλιστή-αφού δεν υπήρξε ποτέ- και σοσιαλιστές όλα τα τσιμπράγκαλα του ΠΑΚ που μας κουβάλησε, ιδίως από Γερμανία…Διότι τόσον ο Ανδρέας όσο και οι Χρυσαυγίτες , επιδιώκοντας να μπουν στην πολιτική σκηνή, έπρεπε να κάνουν κάποια επιλογή… Να υψώσουν μια σημαία, να στήσουν το δικό τους τσαρδάκι-μαγαζί. Ο Παπανδρέου επέλεξε τον σοσιαλισμό, που ως πολιτικό σχήμα την εποχή εκείνη ήταν ανύπαρκτος στην Ελλάδα.Έστησε πρόχειρα τον μύθο του και με οργανέτα πειθήνια τύπου Τσοχατζόπουλου, Κουλούρη, Τζομάκες, κ.α. εμφανώς.. υπερευφυείς άνδρες,προχώρησε..

Το ίδιο συμβαίνει και με τους χρυσαυγίτες. Είδαν ένα κενό. Την ανυπαρξία “εθνικών και πατριωτικών” κομμάτων..Αντίθετα, σχεδόν από τη μεταπολίτευση και μετά, η αναφορά στο έθνος και την πατρίδα,εθεωρείτο ισότιμη με τον φασισμό, ναζισμό κι ακροδεξιό και πάντως κάθε άλλο παρά δημοκρατική έκφραση , όπως η αριστερο-προοδευτική κατοχή μας …εννοεί τη δημοκρατία.

Διάφορες απόπειρες που έγιναν να υπάρξει ένα σχήμα που να συγκεντρώνει υπό την ομπρέλα του όλους εκείνους (βασιλόφρονες, εθνικόφρονες, χουντικούς,στρατιωτικούς, ακροδεξιούς) δηλαδή εκείνους που ήσαν αντίθετοι προς το αριστερό ρεύμα- δεν τσούλησαν.. και καταποντίσθηκαν. Η Ν.Δ… δεξιό προσωποπαγές Καραμανλικό κόμμα ,δεν μπορούσε να τους εκφράσει στο βαθμό που οι ίδιοι θα ήθελαν!..Διότι ναι μεν ήταν δεξιό κόμμα, αλλά κι αυτό είχε διαβρωθεί από το συρμό του …προοδευτισμού της φασαριόζικης αριστεράς, που αν και μειοψηφία, πετύχαινε σε εντυπώσεις. Η μόνη αισθητή “κάλυψή” των λεγομένων “εθνικοφρόνων” ήταν αυτή του Καρατζαφέρη, αλλά όπως είδαμε τελευταία και το ΛΑΟΣ διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη!

Ναι μεν, αλλά υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός κόσμου άστεγος και χωρίς δυνατότητα πολιτικής έκφρασης. Σκορποχώρι.Και πολύ θυμωμένο μάλιστα.
Ε, σ΄αυτή την κρίσιμη στιγμή κάνει την εμφάνισή της η Χρυσή Αυγή. Να καλύψει δηλαδή τους “εθνικόφρονες θυμωμένους κι αγανακτισμένους! Και μπήκε στη Βουλή!
Και σηκώθηκε μέγας άναρθρος κουρνιαχτός, από τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της Βουλής.. Τόσο δε δημοκρατικές ώστε δημοκρατικότατα να επιθυμούν να εξοβελίσουν το νεοσύλλεκτο πολιτικό αυτό σχήμα, που αναιδώς το βαφτίζουν Ναζιστικό, φασιστικό κι απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς του.Ποιό δημοκρατικό πολίτευμα και ποιούς θεσμούς; Εκτροφείο λαμόγιων είναι η Ελλάς στα τελευταία 40 χρόνια! Τσιφλίκι αθλίων επαγγελματιών πολιτικών, εμποράκων της δημοκρατίας σε τιμές ευκαιρίας!
Παρακρουστικές συμπεριφορές αιφνιδιασθέντων, που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη χρεωκοπία κυρίως της πλαστικής μας δημοκρατίας και όλων ανεξαιρέτως των εν τη Βουλή που παριστάνουν τους ..δημοκράτες ενώ είναι φύσει και θέση φασιστοειδή. Γιατί είναι σκέτος, αποκρουστικός φασισμός να μην ανέχεσαι εκείνον με τον οποίον δεν συμφωνείς…

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΤΗΣ;
Κατ΄αρχήν είναι μια ομαδούλα καμιά 200/αριά (ο βασικός πυρήνας) νοματαίων, νέων οργισμένων και γόνων “εθνικοφρόνων” φανατικών οικογενειών.Έχουν εκπαιδευτεί εις τα όπλα, στις πολεμικές τέχνες και στις τακτικές του αντάρτικου των πόλεων, κατά το ίδιο στυλ περίπου των κουκουλοφόρων ορδών του ΠΑΜΕ και του ΣΎΡΙΖΑ ( που έχουν πια παροπλιστεί κατ΄εντολήν,- δεν σας κάνει εντύπωση..μετά την αξιωματική επικράτηση του κόμματός τους;..

Το προφίλ τους ως βουλευτική ομάδα είναι για τα πανηγύρια.. ΄Ενα τσούρμο ατάκτων ξυπόλυτων. Το πνευματικό τους προφίλ, επιπέδου …τραχανά. Ο λόγος τους ανόητος έως ηλίθιος. Σ΄αυτούς δεσπόζει το νταηλίκι…η κραυγή κι ο τσαμπουκάς.Η νοοτροπία του περιθωριακού κατσαπλιά της γειτονιάς, δε αποβλήθηκε ακόμη. Η νέα βουλευτική ιδιότητα τους ήρθε ως κεραμίδα επί της κενής κούτρας τους. Δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ότι πλέον ασκούν πολιτική, η οποία διέπεται από άλλους κανόνες, που παράγουν- εν τούτοις –παρά τις όποιες ενστάσεις- και… πολιτικό πολιτισμό. Οι Χρυσαυγίτες συμπεριφέρονται ως αχταρμάς, ενώ αν διέθεταν τα ανάλογα εφόδια, θα μπορούσαν να αρθρώσουν συγκροτημένο πολιτικό λόγο, με σαφείς εποικοδομητικές προτάσεις .

Οι ..σφυγμομετρήσεις ..ανεβάζουν σταθερά τα ..ποσοστά τους και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση! Ας μην έχουν αυταπάτες όσο κι αν κάνουν τον Δον Κιχώτη και το Γουλιέλμο Τέλο, προστάτες, φτωχών κι αδυνάτων… Ο Ελληνικός λαός, μέσα στην καταχνιά του, κρατάει επιφυλάξεις έναντι τους κι ορθώς. ..
Ωστόσο πάντα περιμένει εναγωνίως κάποιον πολιτικό Μεσσία. Κάποια καμπανάκια χτύπησαν για τους Χρυσαυγίτες… αλλά λόγω καταγωγής και ιδιοσυστασίας και παιδείας , φαίνεται πως είναι ανήμποροι, όχι να παίξουν ρόλο Μεσσία, αλλά ούτε καν τσιλίκι στην αλάνα, στο γήπεδο της πολιτικής. Το απέδειξαν με τις έως τώρα θεατρικές παραστάσεις τους!
Κι αντί η Χρυσή Αυγή να αξιολογήσει την ..συγκυρία-γιατί είναι προϊόν συγκυρίας ..κι όχι κομιστές κάποιου νέου πολιτικού οράματος, ελπίδα για τον λαό -περιπίπτουν επί καθημερινής βάσεως σε βλακώδεις εκδηλώσεις .. φουσκωτών-νταηλίδικων σώου…Μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο κι εντός των τηλεοπτικών πλατώ με εκείνη την πρωτοφανή βαναυσότητα –βαρβαρότητα επίθεσης κατά γυναικός δια γρόνθων. Κυριολεκτικά πάγωσα…για τον δράστη και του ψευδεπίγραφα κυκλοφορούντος ως άνδρός. Ωστόσο, παρά την ασχήμια αυτή… η πλειοψηφία του λαού, που έχει ροπή προς τις παλαίστρες επήνεσσε θαυμαστικά τον δράστη! Κι εγώ δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω, Τον καουμπόϋ του μεσονυκτίου(διότι έχει μεσάνυχτα από πολλά) ή το θλιβερό πόπολο;.. Κασιδιάρης λέγεται; Γιατί απορούμε; Το όνομά του προσδιορίζει και την πραγματική οντότητά του! ΄Ενας κασίδης είναι και τίποτε άλλο !

Δεν είδατε την τύχη του ομογάλακτού τους και παρασάγκας σοβαρότερου πολιτικού ανδρός από δαύτους, Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος εξοβελίστηκε εν μια νυκτί ;… Διέπραξε ένα λάθος τακτικής ..κι ενώ είχε τη δυνατότητα να είναι σήμερα ενδεχομένως και πρωθυπουργός, άτολμα προτίμησε εκείνον τον δοσίλογο του Δ.Ν.Τ. Παπαδήμο και έτσι καρατομήθηκε πολιτικά, και μάλλον δια παντός..
Μην ξεχνάτε επίσης την χρόνια “κακοτυχία” κι απόρριψη του Κώστα Πλεύρη γεννήτορα και δασκάλου και Δαλάϊ Λάμα των Χρυσαυγιτών στα όσα φαιδρά και παιδαριώδη τερτίπια επιδίδονται..Τουλάχιστον οι Καρατζαφέρης και Πλεύρης, διέθεταν κάποιο περιεχόμενο και λόγο με μιαν αισθητική, που δεν άφηνε αδιάφορο τον ακροατή τους.Κι όμως εξανεμίστηκαν…
Αυτοί οι από του πουθενά… απλά ένα ασκέρι αλλαλάζον , ανάρθρων και φουσκωτών τι προσδοκούν να πετύχουν, αν δεν γίνανε ήδη οι γραφικότεροι πολιτικοί τρομοκράτες!… Το ατύχημα είναι ότι οι άλλοι εν τη βουλή συνάδελφοί τους, τους παίρνουν στα σοβαρά και ως.. απειλή μάλιστα της ανύπαρκτης δημοκρατίας μας! .. Άφρονες αυτοί, αλλά παράφρονες οι Χρυσαυγίτες! Διότι η “πολιτική” τους στηρίζεται στο νταηλίκι, στους φουσκωτούς. .. Ο δε φουσκωτός ( ο άνθρωπος με μούσκλια,με μπράτσα και σωματάρα και ντάλα επιδειξίας στο ωραίο φύλλο) είναι συνώνυμο της αμυαλοσύνης. Δεν το λέω εγώ.Πάτε στις αλάνες,στα γήπεδα, στις παλαίστρες και στα γυμναστήρια..Θα καταλάβετε!

ΜΑ ΟΥΤΕ… ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ;
Εκείνο δε που κάνει εντύπωση είναι πως στο ασκέρι αυτό της Χρυσής Αυγής, δεν έχουμε επισημάνει μα ούτε έναν λόγιο, έναν διανοητή, έναν στοχαστή, έναν πνευματικό άνθρωπο,έστω κάποιον δημόσιο υπάλληλο δευτέρας διαλογής, που να συντρέχει το παρδαλό αυτό τάγμα των παιδικών ενυπνιάσεων. Αντίθετα αφηνόμεθα στις αφρίζουσες κι ασυνάρτητες φωνασκίες του μεγάλου… αρχηγού, ονειροπαρμένου αξιότιμου κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, όστις διαθέτων ισχυρούς σιελογόνους αδένες, καταβρέχει τους πάντες με τα σάλια του..

Ποιό το μέλλον της Χρυσής Αυγής; Το κουτσαβκίστικο στυλ, μαζί με τα μεγαλόστομα πατριωτικά που εκπέμπουν οι βλαχομπαρόκ τσολιάδες του Μιχαλολιάκου, μάλλον θα προχωρήσουν κανονικά, διότι το είδος το σηκώνει η απελπισία της εποχή μας. Αρέσει στο πόπολο και κάποιος λοχίας να σκούζει στη Βουλή. Πιθανόν έτσι να αφυπνισθούν οι εγκληματικά χρονίως κοιμώμενοι ,οι άλλοι της της Βουλής. Ούτε κίνδυνον ,ούτε απειλή αποτελούν οι μαχαλόμαγκες του Μιχαλολιάκου. Κίνδυνον ,για την όποια δημοκρατία μας έχει απομείνει, αποτελούν εκείνοι οι κουφιοκεφαλάκηδες που συστήνουν.. λήψη μέτρων κι απολακτισμού του πολιτικού τους σχήματος από το δημόσιο βίο.Οι αστειότητες δεν αντιμετωπίζονται με παρδαλότητες!
Ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ

Υ.Γ.
Λοιπόν λεβεντόπαιδα Χρυσαυγίτες ..έως καμπάνταηδες του μαχαλά, παρά πήρατε φορά κι ασχημονείτε..Φτάσατε να αποκαλείτε τους λαθρομετανάστες και ως υπανθρώπους… Ξεσαλώσατε!
Αν καλά θυμάμαι η ιστοσελίδα αυτή του Αγιου Παντελεήμονα –που με φιλοξενεί σήμερα-σας ‘περιθάλπει’ από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε ως “προασπιστές” του άθλιου γκέτο της περιοχής που δημιούργησαν οι καραγκιόζηδες της πολιτικής μας εν γένει αδιαιρέτως κι ανεξαιρέτως.Οι άνθρωποι είναι σοβαροί και δεν είδα δηλαδή να σας βρίζουν ως ..ακροδεξιους, φασίστες, ναζιστές κ.λ.π.,πού τόσον εύκολα κι άσκεπτα κάνουν άλλα Μ.Μ.Ε.

Θύμωσαν οι κάτοικοι , οι νοικοκυραίοι του Αγ. Παντελεήμονα! Αλλά μην τους εκλαμβάνετε ..ως αυτονόητα δικούς σας… επειδή δα..βγάλατε κανά δυο πορδές.. νταηλίδικες;… Σιγά!… ! Ιδιαίτερα όταν τα μορμολίκια της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ αναιδώς έκαναν τον προστάτη και νταβατζή των λαθραίων! ..Μα δεν φτούρησαν οι αριστερογενείς… Σπάσανε τη μούρη τους στην περιοχή! Τυχαίο;Μέγιστη και η δική σας συμβολή και το έχουν υπογραμμίσει εδώ., τα παιδιά της ιστοσελίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ…Και επειδή είναι φιλότιμοι, σας αντάμειψαν σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις…
Αλλά μην το παραξηλώνετε… Σοβαρευθείτε. Το όπλον σας δεν είναι τα μπράτσα σας μέσα στη Βουλή, ούτε τα άναρθρα γαυγίσματά σας, αλλά ο λόγος, ο γόνιμος λόγος. Κατακτήστε τον . Διαφορετικά θα σπάσετε τα μούτρα σας, έστω αυτά ξυρισμένα μούτρα σας!
Διατηρώ, ωστόσο, την αίσθηση…πως θα σοβαρευθείτε! Μην είστε ονειροπαρμένοι! Και το εύχομαι!.. Πανάθεμά με!
Ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: