Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ


ΠAΡΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ  Κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι για σήμερα 

 
Κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι για σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου
Για σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 15 στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.



Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους, νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως ισχυρούς.

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένους ανέμους το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως μέτριους.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με ηλιοφάνεια, νεφώσεις από το απόγευμα και χαμηλές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοιχτά θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Στην Θράκη και την ανατολική Μακεδονία αναμένονται να εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ενώ στα ορεινά τμήματα της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ το πρωία θα σημειωθεί παγετός.

Στην Θεσσαλία, την Εύβοια και την Πελοπόννησο τις πρωινές κυρίως ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ τις βραδινές κυρίως ώρες αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι σε ενίσχυση αφού αναμένεται να φτάσουν τα 10 μποφόρ ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι χαμηλότερη.

Στην Ήπειρο, τη Στερεά και τα νησιά του Ιονίου, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος ενώ από το απόγευμα αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όπου θα πυκνώσουν και το βράδυ να σημειωθούν βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο ενώ τοπικά αναμένεται να φτάσουν και τα 10 μποφόρ, αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειοδυτικά το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει και τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες θα πνέουν ισχυροί στα 9 μποφόρ και από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος αναμένουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα νότια θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τέταρτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά κανόνα ασθενή και μικρής διαρκείας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ωστόσο τις πρωινές ώρες παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη, στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική και νοτιά νησιωτική χωρά αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα ασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει
μικρή πτώση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: