Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ... ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΊΝΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ...



Ανάκληση εμφιαλωμένων νερών

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ: ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

Πιο κάτω στοχοποιείται μια μικρή εταιρία της περιφέρειας. Για τις γνωστές μεγάλες εταιρίες του κέντρου δεν γίνεται καμιά μνεία.Θα την κάνουμε όμως εμείς.
Το εμφιαλωμένο νερό, είναι μια αφορμή για να θησαυρίζουν κάποιοι, χωρίς πράγματι να προφέρουν σοβαρές υπηρεσίες στο μεγάλο κοινό, το οποίο στα τελευταία 30 χρόνια έχει πέσει με τα μούτρα στο να προμηθεύεται εμφιαλωμένο νερό. ..το  οποίο μέσα σε πλαστικές φιάλες, κι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον τρόπο φύλλαξής του.. υφίσταται σειράν αλλοιώσεων, επιβαρυντικών της υγείας. Από μελέτες που έγιναν , αναφέρεται πως το νερό της ΕΥΔΑΠ... είναι κατά πολύ πιο ανώτερο και υγιές από αυτό των εμφιαλωμένων... Εμείς πάντως εδώ κι ένα χρόνο δεν αγοράζουμε εμφιαλωμένο... άλλωστε και προ της επέλασης του εμπορευματικού αυτού νερού, που έφτασε η φιάλη να πωλείται και έως 1 εύρω... ΟΛΟΙ μας πίναμε νερό της ΕΥΔΑΠ και νιώθαμε ασφαλείς...Έτσι δεν είναι; Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο ... μια και το αγαθό αυτό της ελληνικής φύσης θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια...
Ανάκληση εμφιαλωμένων νερών
Σε ανάκληση παρτίδας εμφιαλωμένων νερών προχώρησε ο Ε.Φ.Ε.Τ. αφού διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος – φυσικού μεταλλικού νερού – στο οποίο ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα), στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των εμφιαλωμένων νερών σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό ΚΡΙΝΟΣ», σε συσκευασία 1.5 L, με ημερομηνία λήξης : 7/11/13 και με αριθμό παρτίδας : LOT 121107. Το προϊόν εμφιαλώνεται από την εταιρεία « Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Ο.Ε. », στην Ροδοδάφνη Αιγίου, Τηλ. : 26910-71456, Fax : 26910-71970.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: