Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

»Από…. HeLLeNiCReVeNgE
ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
“Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια” – Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!
»
O Τζον Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.
Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, και ο Σουϊντον διέκοψε και συμπλήρωσε :
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε …
να…. γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο..
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο..Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.
Ο βετεράνος της ελληνικής δημοσιογραφίας Απ.Βραχιολίδης, στον οποίο δείξαμε το πιο πάνω κείμενο, αποφάνθηκε:
–Το ατύχημα είναι ότι συμφωνώ με τις επισημάνσεις του Αμερικανού δημοσιογράφου.Η ελληνική κοινή γνώμη το έχει προλαλήσει επιγραμματικά: “Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι”!
Εκεί έχει καταντήσει και η τελευταία ελπίδα των λαών, αλλ΄όμως στο Τύπο πάντα θα υπάρχουν οι Δον Κιχώτες που θα μάχονται για τους ανεμόμυλους της αλήθειας… Και φυσικά χωρίς να αμοίβονται με τους παχυλούς μισθούς των Αμερικάνων δημοσιογράφων.Ξέρετε, εξάλλου, πως μετά 50χρονη σταδιοδρομία στον τύπο… δεν έχω τσιγάρα σήμερα…Έχω όμως εισπράξεις για τους αγώνες μου 15 χρόνια φυλάκιση. Κάτι είναι κι αυτό!
Το λυπηρό είναι ότι η πρωτοπόρος , πιονέρικη δημοσιογραφία των ΗΠΑ έχει πλέον μπασταρδέψει και τα νοσογόνα μηνύματά της μπολιάζουν και τους απανταχού δημοσιογράφους. Αλλά το θέμα δεν είναι ο Τύπος αλλά η γενικότερη σήψη που μαστίζει τις κοινωνίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια: