Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!

Χορηγός της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου ο Βαρδής Βαρδινογιάννης !.. 

Καλό έτσι; ΟΥ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ!
xorhgos-sta-kaysima-ths-stratiwtikhs-parelashs-o-bardhs-bardinogiannhs
Έπειτα από το θόρυβο που προκλήθηκε για το κόστος της συμμετοχής των μηχανοκίνητων μονάδων του Στρατού και των μαχητικών τηςΠολεμικής Αεροπορίας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, προσφέρθηκε από μόνος του ο Βαρδής Βαρδινογιάννης να δώσει τα καύσιμα που θα απαιτηθούν.
 Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι o κ. Βαρδινογιάννης τηλεφώνησε στο Πεντάγωνο και....
ενημέρωσε ότι διατίθεται να καλύψει το επιπλέον κόστος που θα απαιτηθεί ώστε η παρέλαση να μην γίνει μόνο με πεζοπόρα τμήματα αλλά και με ότι άλλο χρειαστεί.
 Η πληροφορία αυτή μεταφέρθηκε στον υπουργό Άμυνας την ώρα που προσέρχονταν στη προγραμματισμένη συνάντηση του με τους στρατιωτικούς συντάκτες στο Πεντάγωνο.
 Τώρα μένει να εξετασθεί πόσα καύσιμα θα καλύψει ο Βαρδής Βραδινογιάννηςκαι εάν επαρκεί η προσφορά του εκτός από τις μηχανοκίνητες μονάδες του Στρατού να πετάξουν και μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της παρέλασης εκτός του ενός F-16 που έχει αποφασιστεί να συμμετάσχει.
 Ωστόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος εμφανίσθηκε ενοχλημένος  στη συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς συντάκτες, σήμερα το μεσημέρι, για το θόρυβο που έχει προκληθεί σχετικά με το κόστος της στρατιωτικής παρέλασης. 
 Η συνάντηση αυτή με τον υπουργό Άμυνας είχε προγραμματισθεί από το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη ότι στο μεταξύ θα έβγαινε ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ, στην οποία υποστηρίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ , ότι θεωρείται περιττό έξοδο η παρέλαση των μηχανοκίνητων μονάδων.
 Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για την απόφαση να συμμετέχουν και μηχανοκίνητες μονάδες στην παρέλαση και όχι το ΓΕΕΘΑ τονίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να γίνονται μίζερες όταν λαμβάνεται η απόφαση να πραγματοποιηθούν.
 Το αν θα πρέπει να γίνονται ή όχι οι στρατιωτικές παρελάσεις είναι άλλο θέμα, είπε φανερά ενοχλημένος καθώς γίνεται μία ανευ προηγουμένου σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό.
 «Ότι γίνεται πρέπει να γίνεται με δόξα και τιμή» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας επίσης πως «η στρατιωτική παρέλαση ενισχύει το φρόνημα του λαού και αποτελεί ένα πατριωτικό μήνυμα.
 Πρέπει σε ότι κάνουμε να το πράττουμε σωστά. Εξάλλου το πατριωτικό φρόνημα δεν κοστολογείται».
 Ωστόσο το επιπλέον κόστος, για το οποίο γίνεται και όλη η φασαρία, ανέρχεται στο ποσό των 35.000 ευρώ και αυτό γιατί επειδή οι μηχανοκίνητες μονάδες οι οποίες θα παρελάσουν είναι από τη Θεσσαλονίκη και από τις γύρω περιοχές.
 Σε ερώτηση του newpost.gr αν υπάρχει φόβος μήπως την 28η Οκτωβρίου η εξέδρα των επισήμων γίνει στόχος για διαμαρτυρίες του κόσμου στην πολιτική της άγριας λιτότητας και των χαρατσιών που επιβάλλονται στους πολίτες, ο υπουργός Δ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι “Τα φοβικά αυτά σύνδρομα έχουν οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που είναι σήμερα...” Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός θα προστατεύσει την εθνική εορτή από έκτροπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: