Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013


OΔΗΓΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ...ΙΕΡΑΡΧΩΝO ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ * ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ KAI ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ:  

ΤΟ ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 


Με κάθε σεβασμό προς το σχήμα των Αρχιερέων , αλλά με πολλές επιφυλάξεις ως προς το ανθρώπινο σκαρί τους. Υποτίθεται ότι εκπροσωπούν το “θείον” κι άρα οι πράξεις τους πρέπει να διέπονται από το θείον, Άγιο Πνεύμα, το οποίον μάλλον δεν κατοικοεδρεύει… εις την κεφαλήν τους.Πλην μερικών πεφωτισμένων όντως εξαιρέσεων, οι υπόλοιποι, φαίνεται ότι συχνά δεν διαθέτουν ούτε καν κοινόν , απλούν νουν, έστω κι αν οι περισσότεροι είναι παρασπουδαγμένοι. Τα πολλά σπουδάγματα είναι σημαντική κατάκτηση, αλλά άμα δεν υπάρχει η έσωθεν φλόγα και το ανάλογο νοητικό εκτόπισμα, είναι δώρον άδωρον! Να μην αναφερθώ σε παραδείγματα, λίγο ή πολύ γνωστά στους περισσότερους Στέκομαι στην χθεσινή και τρέχουσα επικαιρότητα. Αναφέρομαι στην περίπτωση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων , ο οποίος συνεργάζεται στενά με έναν τύπο λερό, ο οποίος ενηγκαλίσθη το Πατριαρχείον , πουλώντας στον Πατριάρχη φύκια για μεταξωτές κορδέλες…Το θέμα δεν είναι οι πάσης φύσης απατεωνίσκοι που πολιορκούν σταθερά τους ιερούς βωμούς της Ορθοδοξίας (Μητροπόλεις , Αρχιεπισκοπές και Πατριαρχεία)…σε βαθμό μάλιστα να τους ανακηρύσσουν και Μεγάλους ευεργέτες, καλή ώρα όπως συνέβη με τον Κυριακίδη που καταζητείται από τη δικαιοσύνη ,αλλά οι ίδιοι οι ιεράρχες οι οποίοι παραβλέποντες τη μεγάλη αποστολή τους , υποκύπτουν στους πειρασμούς των πονηρών κοσμικών , με αποτέλεσμα η εξώθεν καλή μαρτυρία τους να είναι ξεχαρβαλωμένη, κι ας μην παραπονούνται.. Το κοινόν,το ποίμνιον, για την ακρίβεια τα πρόβατα που ποιμαίνουν, έχουν κρίσιν, αισθήσεις, όσφρηση και καταλαβαίνουν..
Βασικά το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό.
Το ξεστράτισμα των Ιεραρχών οφείλεται στο ότι έχουν χάσει την αρχική πυξίδα τους και βούτηξαν σούμπιτο με την κεφαλή στα κακόγουστα τερτίπια των κοσμικών, Θεός των οποίων είναι το κυνήγι του χρήματος. Στα πλοκάμια αυτού του ψεύτικου “ιδανικού”, ατυχώς έχουν εμπλακεί ουκ ολίγοι ιεράρχες..και είναι θλιβερόν να τους βλέπεις ολημερίς να επιδίδονται με ένα μολύβι στο χέρι σε λογιστικούς λογαριασμούς…
Και φυσικά είμαι ο ελάχιστος εγώ να τους υποδείξω την ορθήν στράτα. Γνωρίζουν καλύτερα εμού..την οδόν της απωλείας που περιδιαβαίνουν πολλοί, ατυχώς πολλοί. μια και σαν τον φωστήρα Κυριακίδη φωλιάζουν αναρίθμητοι στις Μητροπόλεις!
* Για όσους δεν γνωρίζουν, ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ είναι στοχαστής και “διάσημος” στο διαδίκτυο και στον Τύπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: