Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ


ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ (ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ) ΞΕΛΟΓΙΑΣΕ ΝΑΡΗ ΚΑΙ ΤΌ ΕΣΚΑΣΑΝ ΜΑΖΙ… δια να άδουν μαζί το Κύριε Ελέησον!

Σενάριο από τηλεοπτική σειρά θυμίζει το περιστατικό που συνέβη στην Κόρινθο με πρωταγωνιστές έναν ιερέα και ένα 15χρονο κορίτσι.
Η νεαρή κοπέλα γοητεύτηκε από έναν ιερέα, που συστήνεται και ως καθηγητής Πανεπιστημίου, και “το έσκασε” μαζί του, χωρίς να ενημερώσει καν τους γονείς της.
Ο συγκεκριμένος παπάς είναι παλιός γνώριμος των ιεραρχικών αρχών, αφού στο παρελθόν είχε αποσχιστεί όταν διαπιστώθηκε ότι είναι δίγαμος!
Δυστυχώς ή ευτυχώς άλλες πληφοροφορίες, δεν υπάρχουν, αλλά τι να τις κάνουμε;. Γκρίζες ιστορίες ..Εδώ ολάκερος δεσπότης , ο τέως Κοζάνης, τόσκασε με χήρα και με τον παπά μας μάρανε… αλλά έχει άλλη βαρύτητα αν είναι και καθηγητής Πανεπιστημίου… έτσι;
ΠΗΓΗ: http://www.cosmo.gr


ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
΄Ετσι για να ξέρετε ότι και οι δεσποτάδες τα βγάζουν δύσκολα…
tilefono-kommeno mediumΓνωστοποιοῦμε ὅτι τήν 9η Νοεμβρίου 2012, ὁ Ὀργανισμός Τηλεπικοινωνιῶν Ἑλλάδος (Ο.Τ.Ε.), προέβη αἰφνιδίως καί χωρίς προειδοποίηση στήν διακοπή τῆς τηλεφωνικῆς γραμμῆς τοῦ Ἐπισκοπείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπολεώς μας, στό ὁποῖο στεγάζεται τό προσωπικό γραφεῖο καί ἡ οἰκεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
Αἰτία τοῦ γεγονότος αὐτοῦ ἦταν ἡ ὀλιγοήμερη καθυστέρηση πληρωμῆς τοῦ τελευταίου λογαριασμοῦ, ὁ ὁποῖος ἀνερχόταν στό ποσό τῶν 140,50 εὐρώ, καί ἔληγε τήν 24ην Ὀκτωβρίου 2012.
Ἡ ἐνέργεια αὐτή δείχνει, ἀφενός μέν ὅτι ἡ οἰκονομική κρίση ἔχει πλήξει σοβαρά τήν Ἱερά Μητροπολή μας, ἡ ὁποία ὡς γνωστόν βρίσκεται σέ δεινή οἰκονομική θέση, λόγω τῆς ἀνυπαρξίας ἐσόδων, ἀδυνατώντας πλέον νά συντηρήσει ἀκόμα καί τά Ἱδρύματά της.
Ἀφετέρου ἀποδεικνύει τήν ἀναλγησία τοῦ Ὀργανισμοῦ, ὁ ὁποῖος ἀδίστακτα προχωρεῖ σέ παρόμοιες ἐνέργειες μή σεβόμενος τίς δύσκολες συνθῆκες διαβίωσης πού περνάει ὁ λαός μας. Διέκοψε τήν παροχή τηλεφώνου σέ ἕνα θεσμικό πρόσωπο, τό Ν.Π. τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, τό ὁποῖον ἐξ ὁρισμοῦ δέν μπορεῖ να εἶναι ἀφερέγγυο.



KAΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Διαβάζουμε αυτά τα όχι και τόσον περίεργα για τη Χίο στο http://www.sotirioslogos.gr/

>>.Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου, για τον τρόπο που υποδέχονται τις αναφορές μου στην τοπική μας Εκκλησία και στον φερέλπιδα-φευ- νέο ποιμενάρχη του νησιού, γιαυτά που κάνει και κυρίως γιαυτά που δ ε ν κάνει!Και τα οποία αρχίζουν και φαίνονται ένα-ένα,παρά την προβολή που του παρέχουν τα τοπικά ΜΜΕ! Αυτοί ξέρουν το γιατί! Εμείς θα το μάθουμε αργότερα!
Αν και είναι εν μέρει αιτιολογημένοι, αφού πρόκειται για τον ποιμενάρχη τους, τον πνευματικό Ταγό της μαρτυρικής και Αγιοτόκου Χίου και ασφαλώς παράγοντα του δημόσιου... βίου στο ακριτικό νησί!
Όμως,το να είσαι Επίσκοπος,δεν είναι εύκολη υπόθεση!Δεν πρέπει απλά και μόνον να το λέει η ψυχή σου!Είναι πολύ πιο σύνθετη και πολύπλοκη διεργασία. Ούτε πάλι με το να θυσιάζεις τα πάντα στο... Κολοσσαίο των ρητορικών υπερβολών και ενός ακατάσχετου βερμπαλισμού-και μάλιστα να αυτοθαυμάζεσαι και να το δείχνεις- σημαίνει ότι αυτό σε βοηθά να πετύχεις στον όποιο στόχο σου, πολλώ δε μάλλον στην ιερή αποστολή σου!
Κι αυτό μπορεί να είναι μία πολύ καλή "άσκηση", η οποία,όμως,δεν έχει πάντα αίσιο τέλος!Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα!ΔΕΝ θα πώ άλλα σήμερα!Εξάλλου έχω πεί οτι δεν είναι της παρούσης να ανοίξω τέτοια θέματα!Απλά τώρα παρεμβαίνω και απαντώ σε ότι με προκαλεί αρνητικά!Ας μην ερεθίζουν αρνητικά τα ανακλαστικά μας για να μη γράφω!
>>.Είχα υπόψη μου σήμερα να σας πω εν κατακλείδι, μιαν αθλιότητα,την οποία πληροφορήθηκα ότι εξεστόμισε εις βάρος μου ο...ολίγιστος αυτός, σε έναν διαπορούντα συνομιλητή του, στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει την κριτική που του κάνω... Αλλά δεν το κάνω..Το αφήνω για την επόμενη φορά!Μετά τη δημοσιοποίησή της,θα καταλάβετε κι εσείς χωρίς τη δική μου βοήθεια, το τραγικό επίπεδο στο οποίο έριξε τη Χίο η μοίρα και ο επουράνιος Θεός!
Τη Χίο του Πλάτωνα Φραγκιάδη,του Ιερώνυμου Γοργία, του Παντελεήμονα Φωστίνη,του Χρυσόστομου Γιαλούρη και τόσων άλλων, μεγάλων και σπουδαίων πνευματικών Ιεραρχών!
>>. " Προσεύχομαι γιαυτόν". Τάδε έφη ένας σύγχρονος Άγιος, που διαθέτει περίσσευμα υποκρισίας κι όχι αγάπης, όπως διατείνεται!
Μην προσεύχεσαι τόσο πολύ για μένα Αγιε μου!! Από τις πολλές προσευχές σου θα πάθω τα χειρότερα! Με έχεις χορτάσει από μεγάλα λόγια... Από τότε που ήσουν διάκονος και έγλειφες τα λασπωμένα παπούτσια μου για να διαβείς το κατώφλι του σπιτιού μου, για να αρχίσεις να υλοποιείς τα φιλόδοξα σχέδιά σου!”
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα!
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα!
Μία δήλωση- βόμβα, ενός Αγιοταφίτη Ιερομονάχου για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, που θα προκαλέσει τριγμούς!! ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥΠΕΡΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΩΣΤΟΥ ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝκ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ Περισσότερα...
Αποκαλυπτήρια προτομής του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)
Αποκαλυπτήρια προτομής του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)
Η προτομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ Τίκα, του μακροβιότερου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας μας κοσμεί από σήμερα τον προαύλιο χώρο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου! Τα εγκαίνια της..Περισσότερα...
BLOGS ΑΛΛΗΛΟ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
***http://mlagananews.
blogspot.gr/ ***Ξυπνήστε ρε ! ***ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ***ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ***Το Τεφτέρι ***"ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ" ***KARATHEODORIS ***NEOΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΑΘΗΝΩΝ ***News24.gr ***VENDETA ***Βορειοηπειρώτης
--«Θα μας κυβερνούν τραπεζίτες» είχthumbnailε προφητεύσει ο Χριστόδουλος!

Μητροπολίτης με χρήματα στο εξωτερικό;

Ποιός Μητροπολίτης, από τους παλαιούς και πολιούς Ιεράρχες, οι κακές γλώσσες από το στενό περιβάλλον του--και όχι μόνο-- λένε οτι με το ξέσπασμα της κρίσης έκανε κάτι περίεργες μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό; Ποιοί άλλοι το ξέρουν και το..."ψάχνουν";
Έγιναν και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι.Κι όμως ο Σεραφείμ ήταν ανθρώπινος και λεβεντιά άνθρωπος ,με μπέσα… ΄Αλλωστε πρωτοπαλλίκαρο του Ζέρβα ήταν στο αντάρτικο… Γιατί έτσι στο ντούκου πέρασε η ..προτομή; Κι όμως ο Σεραφειμ ήταν δημοφιλής!

ΒΙΝΤΕΟ: Γιούχαραν τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνό

ΒΙΝΤΕΟ: Γιούχαραν τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνό Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο οποίος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Βορείου Έβρου για την αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών και την ερημοποίηση της περιοχής μέσα από το συνεχή κλείσιμο καταστημάτων και παραγωγικών μονάδων, βρήκε κοινό και ξεδίπλωσε… το ρατσιστικό του μένος εναντίον των μουσουλμάνων μαθητών, οι οποίοι επωφελούνται νόμο του Ελληνικού Κράτους και εισάγονται στα Ανώτατα Ιδρύματα Εκπαίδευσης με χαμηλότερο βαθμό!
Τώρα που ταίριαζε η είσοδος των μουσουλμάνων μαθητών της Ροδόπης και της Ξάνθης με τα προβλήματα της Ορεστιάδας… αλλού παπά ευαγγέλιο!
Αυτή είναι λοιπόν η αλληλεγγύη και το «Αγαπάτε Αλλήλους» της εκκλησίας. Καθαρά υποκριτική και μόνο για τους λίγους εκλεκτούς πιστούς και φίλους.
Ευτυχώς στην Ορεστιάδα υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται και μπορούν να ξεχωρίσουν όταν κάποιος προσπαθεί να διαχωρίσει την κοινωνία με ρατσιστικά παραδείγματα και γιούχαραν τον Μητροπολίτη!!!
Δείτε το βίντεο:
Το οπτικοακουστικό υλικό είναι από το ThrakiNea.gr του Γιάννη Τομαδάκη http://www.tsantiri.gr/
Αυτή τη στιγμή έχουμε επιφυλάξεις –τεχνικές- αν θα δείτε το σύντομο βίντεο… Σας δίνουμε όμως του ΛΙΝΚ του τσαντιριού….
Το συμβάν δίπλα έγινε πριν από λίγες μέρες… Οι γιουχαϊστές ήσαν καθικοειδή της αριστεράς και της προόδου.. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση δεν είναι τόσο τα κουτορνίθια της πεμπτοφαλαγγίτικης αριστεράς, και τις στραβομάρας είδος εν ανεπαρκεία στον Έβρο,, όσον ο τρόπος που προβάλλει το μπλογκ το γεγονός…που δεν είναι βλακώδης αλλά κι ευθέως αντεθνικός. Ο Ακριτικός ιεράρχης μίλησε για αυτονόητα. Δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευα… να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια χαριστι-κά κι άνισα με 5 μονάδες κι οι ορθόδοξοι ΄Ελληνες με 15 μονάδες. Ακριβώς γι αυτό το αυτονόητο κι άνισο, οι σκοταδιστές της αριστεράς αντέδρασαν!Μπράβο Δέσποτα… Να τα λες χύμα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: