Τρίτη 5 Μαΐου 2015

«Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!»

Der Standard: Γιατί η Ευρώπη χρειάζεται έναν Γιάνη Βαρουφάκη

Der Standard για Βαρουφάκη - SOOC/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣDer Standard για Βαρουφάκη - SOOC/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣΤους λόγους για τους οποίους η Ευρώπη χρειάζεται έναν Γιάνη Βαρουφάκη - κάτι που προβάλει ήδη στον τίτλο της -εξηγεί σε εκτενή ανάλυσή της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σημειώνοντας στον υπότιτλο ότι «ο μαχητικός Ελληνας θα μπορούσε να βοηθήσει την Ευρωζώνη τόσο συμβολικά όσο και από άποψη περιεχομένου».

AGENDA ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 
στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα την  εβδομάδα αυτή
(4 – 10 Μαΐου 2015) 

A. Νέα / Δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Τρίτη 5 Μαΐου: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει τις Εαρινές Ευρωπαϊκές Οικονομικές Προβλέψεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει οικονομικές προβλέψεις κάθε άνοιξη, φθινόπωρο και χειμώνα για τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες ή ακόμη και ορισμένες τρίτες χώρες. Οι προβλέψεις καλύπτουν για κάθε χώρα οικονομικά μεγέθη όπως ΑΕΠ, πληθωρισμός, απασχόληση, δημόσιο έλλειμμα και χρέος. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν σε διαδικασίες όπως αυτή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Οι συγκεκριμένες οικονομικές προβλέψεις αφορούν στα έτη 2014, 2015 και 2016. Μάθετε περισσότερα εδώ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΕΣ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔιευκρινίσεις αναφορικά με τις δρομολογούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν ζητήματα της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Το σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» συζητείται σήμερα και αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου οι βουλευτές και οι αρμόδιοι φορείς θα καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τα θέματα που περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου: 
- Νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 
- Διαχωρισμός Προτύπων - Πειραματικών Σχολείων 
- Παύση της επιλογής θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων για την Γ’ τάξη του Λυκείου (που έχει άμεση σχέση με την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση)

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΕΑ  

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
1. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2. Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, 

Θέμα: «Συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στην πρόσληψη 32.433 ανέργων στους Δήμους της χώρας. Λήψη ευρύτερων μέτρων για την εφαρμογή των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία σε όλες τις δράσεις σχετικά με την Απασχόληση».

Η εθνική πολιτική για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία δυστυχώς εξαντλήθηκε σε αποσπασματικές μόνο παρεμβάσεις των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα «άτομα με προβλήματα υγείας ή αναπηρία», αποτελούν το 18,2 του συνολικού πληθυσμού της χώρας, η ελληνική Πολιτεία μέχρι και σήμερα δεν έχει αντιμετωπίσει μ' έναν ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία από την αγορά εργασίας.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ...







ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Αναμένουμε προτάσεις για τα σκουπίδια
wpid-img_20150504_165607310.jpgΕπίσκεψη με τον ΦΟΔΣΑ στην Στουτγκάρδη πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με σκοπό την ενημέρωση για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους. Θα ακολουθήσει νέα ταξίδια σε Φλωρεντία και Βιέννη.
Περισσότερα »
share on Twitter Like Μπουτάρης: Αναμένουμε προτάσεις για τα σκουπίδια on Facebook 

Μπουτάρης: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

wpid-img_20150504_165617600.jpgΚαυστικός και αιχμηρός προς τους Θεσσαλονικείς ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.
Περισσότερα »
share on Twitter Like Μπουτάρης: Εκτός ελέγχου η κατάσταση on Facebook 

Μπουτάρης: Γ Σώμα Στρατού και 424 για μετανάστες

wpid-img_20150504_165613732.jpgΝα ανοίξουν οι πόρτες του Γ Σώματος Στρατού και του πρώην 424 για να φιλοξενήσουν μετανάστες πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Μπουτάρης.
Περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια: