Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Επιδείνωση του καιρού σήμερα: Βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα

Left.gr | Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014,  06:47 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Αναλυτική πρόγνωση: Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα στα...

ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ!



Ενδιαφέρον Μπόμπολα για την Τυποεκδοτική


Στην πώληση της εκτυπωτικής μονάδας που διατηρεί εδώ και χρόνια στο Κρυονέρι έχει αποφασίσει να προχωρήσει η ηγεσία του ΚΚΕ.
Παρά το γεγονός ότι ο χώρος των εκδόσεων βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση, ήδη έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από επίδοξους επενδυτές. Σε πρώτη φάση υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε συγκροτηθεί μια ομάδα από επιχειρηματίες, πρωτοστατούντος του ιδιοκτήτη της εκτυπωτικής μονάδας «Νίκη»,Παντελή Σμυρνιωτάκη, οι οποίοι άρχισαν να μιλούν τόσο με το ΚΚΕ όσο και με τις τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν για τριάντα χρόνια τη διαχείριση της Τυποεκδοτικής.
Μόνιμα στο «παιχνίδι» βρισκόταν και ο έμπορος χάρτουΜιχάλης Ταλφανίδης, που είναι ένας από τους μεγάλους πιστωτές της εκδοτικής επιχείρησης του ΚΚΕ. Και ενώ όλα αυτά ακούγονταν στην πιάτσα, εσχάτως πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά της Τυποεκδοτικής επέδειξε το αφεντικό του Πήγασου, Γιώργος Μπόμπολας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, η εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον δεν ήταν ο «Πήγασος», αλλά η κατασκευαστική «Ακτωρ».Το γεγονός αυτό έρχεται να ενισχύσει την άποψη εκείνων που θέλουν τον Μπόμπολα να ενδιαφέρεται πρώτιστα για το ακίνητο και την έκταση όπου στεγάζεται η Τυποεκδοτική και δευτερευόντως για το πιεστήριο. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον ενός ισχυρού ομίλου ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Από κει και πέρα, αν επιβεβαιωθεί η σχετική φημολογία, ο  Μπόμπολας γίνεται κυρίαρχος στο πεδίο των εκτυπώσεων από τη στιγμή που ήδη διαθέτει το 50% στην εκτυπωτική μονάδα «Ιρις».
Πηγή: Secret / Παραπολιτικά

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ...


ΣΥΝΤΑΞΗ: Τι γίνεται με το ΕΚΑΣ – Δύο σενάρια μείωσης – Αφορά 230.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Δύο σενάρια έχει επεξεργασθεί το υπουργείο Εργασίας για την αναδιάρθρωση του ΕΚΑΣ, μέτρο που αφορά 230.000 χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.
Το πρώτο σενάριο αφορά στη μείωση των δικαιούχων, με μείωση των εισοδηματικών ορίων. Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν Τα Νέα, το όριο για το ατομικό φορολογητέο εισόδημα βρίσκεται στις 9.884 ευρώ, ενώ το εισόδημα που προέρχεται μόνο από συντάξεις διαμορφώνεται στις 8.472 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα είχε ζητήσει να τεθεί ο πήχης στις 6.500 ευρώ. Για τις όποιες αλλαγές στα εισοδηματικά όρια θα ληφθούν υπόψη τα φετινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν το 2015.
Το δεύτερο σενάριο είναι να μπει φρένο σε όσους συνταξιούχους παίρνουν μαζί με την κύρια σύνταξη πάνω από κάποιο ποσό, πιθανότατα 700 ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο – όπως λένε υπηρεσιακοί παράγοντες – θα αντιμετωπισθεί και μία από τις χρόνιες στρεβλώσεις του ΕΚΑΣ, όπου χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι με την ελάχιστη σύνταξη και το ΕΚΑΣ παίρνουν περισσότερα από συνταξιούχους που έχουν περισσότερα έτη ασφάλισης.

Ούτε πρώτη ούτε η τελευταία θα είναι η σταση των γκάνγκστερ της Ουάσιγκτων!



ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

Ορθή η στάση Βενιζέλου-Δεν έλαβε μέρους στη σύνοδο!

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο της ομάδας των χωρών που συμμαχούν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όταν η αμερικάνικη διπλωματία, παρόντος του Τζον Κέρρυ, αποφάσισε να συμπεριλάβει τα Σκόπια με την “συνταγματική” τους ονομασία «Μακεδονία», στην  κοινή δήλωση που εκδόθηκε.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ!

Κυριότερες ειδήσεις
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014


Ομπάμα: Η απόφαση για Γκάρνερ αναδεικνύει ευρύτερα ζητήματα

18 σχετικές ειδήσεις | Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014,  06:56 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση του Σώματος των ενόρκων σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης να μην ασκήσει δίωξη κατά των αστυνομικών για το θάνατο του αφροαμερικανού Ερικ Γκάρνερ «αναδεικνύει τα ευρύτερα ζητήματα» μεταξύ των μειονοτήτων και των αστυνομικών δυνάμεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και δεν σχολίασε ευθέως την...

Βροντερό "ΟΧΙ" στην κυβέρνηση και απεργία διαρκείας... αποφάσισαν οι Δικηγόροι

17 σχετικές ειδήσεις | Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014,  03:03 

Με συντριπτική πλειοψηφία στις κάλπες και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου ΒόλουΜε το 73% των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου να προσέρχεται στις κάλπες, ήτοι 424 από τους 581 εγγεγραμμένους και οι Δικηγόροι του Βόλου είπαν "ΟΧΙ" στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.Στις κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου βρέθηκαν τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια και 408 έγκυρα, εκ των οποίων "ΟΧΙ" στο νέο Κώδικα ψήφισαν 373 και υπέρ του μόλις 35, ενώ για τους τρόπους αντίδρασης 373 ψήφισαν αποχή διαρκείας, 216 αποχή περιορισμένης διάρκειας και 133 απέρριψαν την επιλογή των κινητοποιήσεων. Πανελλαδικά, σε ποσοστό που ξεπέρασε το...

Βρέθηκε ο 12χρονος που αγνοείτο στα Τρίκαλα

12 σχετικές ειδήσεις | Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014,  02:27 

Βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του ο 12χρονος που έφυγε από το σπίτι του στην Πύλη Τρικάλων το μεσημέρι της Τετάρτης με ποδήλατο για να κατευθυνθεί προς το Μουζάκι Καρδίτσας και έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί. Σύμφωνα... με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και βρέθηκε στο χωριό Δροσερό που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την Πύλη. Για τον εντοπισμό του είχε κινητοποιηθεί η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία....

Δεν υπάρχουν σχόλια: