Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016


ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ: Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ… ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!

Σας μιλάω τόσο καιρό για τα τσαγάκια μου με βότανα και ούτε καν θυμήθηκα την Ομοιοπαθητική, μέθοδος θεραπευτική η οποία στηρίζεται κατά βάση στα βότανα. Η βοτανολογία και η Ομοιοπαθητιική θα έλεγα πως είναι αδελφάκια. Αμφότερες οι επιστήμες στοχεύουν στο να συμπαρασταθούν στον πάσχοντα άνθρωπο. Απλά χρησιμοποιούν διαφορετικές “τεχνικές” !

Να όπως εγώ ο άσχετος προτείνω τσαγάκια με βότανα, μια απλοϊκή χρήση θεραπευτικών βοτάνων που όμως φέρνουν αποτελέσματα! Αυτό με βασάνιζε από την αρχή: Η θεραπευτική αξιοποίηση των βοτάνων που είναι γύρω μας και στην κουζίνα μας τα περισσότερα…και ο υποφέρων ανθρωπάκος -θεόστραβος… τα αγνοεί. Αυτό ακριβώς κάνω: Να τον ξεστραβώσω ώστε το βραδάκι να πίνει ένα τσαγάκι πριν πάει για ύπνο.Θα σηκωθεί το πρωϊ ..περδίκι! Καατσεκαρισμένες επιστημονικά οι προτάσεις μου! Δεν είμαι θεραπευτής, ούτε πουλάω ματζούνια… Yπεύθυνος Πληροφοριοδότης υγείας είμαι!

Να όμως που η μοίρα τόφερε να έχω βάλλει το χεράκι μου και στην ελληνική Ομοιοπαθητική! Στα νειάτα μου και πριν καλογερέψω , δεν ξέρω πως γνωρίστηκα με τον ΓΚΟΥΡΟΥ της σύγχρονης Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα και παγκοσμίως, τον ΓΙΩΡΓΟ ΒΥΘΟΥΛΚΑ .. Θεμελιωτή της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα και σ΄όλο τον κόσμο . Γι αυτό και τιμήθηκε με ΝΟΜΠΕΛ εναλλακτικής ιατρικής. Ο Γιώργος Βυθούλκας, ένας ωραίος κι ευχάριστος άνδρας ,με παρακάλεσε να τον βοηθήσω σε θέματα επικοινωνίας της νεοσύστατης τότε Ελληνικής Εταιρείας
Ομοιοπαθητικής.. Μάλιστα τους βοήθησα να εκδώσουν και το πρώτο περιοδικό τους! Αν κρατάνε αρχείο το κοσμικό όνομά μου ..φιγουράρει στο μαγκαζίνο τους!
Λόγω στενών σχέσεων τους έστειλα κανά δυο συγγενείς μου οι οποίοι και βρήκαν ανακούφιση. Από τότε είχα σε εκτίμηση την Ομοιοπαθητική.. παρά το γεγονός ότι το κατεστημένο της κλασσικής ιατρικής τους πολεμούσε αγρίως!Πού να φανταστώ ο δόλιος ότι μετά από μισόν αιώνα θα ασχολιόμουν στα στερνά μου…με βότανα.

Σημειώστε: Η ομοιοπαθητική ως πρώτη ύλη θεραπείας έχει το βότανο, το οποίο όμως επεξεργάζονται ειδικά ώστε να ενισχύει τα δεδομένα του οργανισμού σας αναλόγως , χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Οι ομοιοπαθητικοί γιατρού έχουν κάτι τεφτέρια με όλα τα στοιχεία της κάθε νόσου και παράλληλα ένα άλλο τεφτέρι με τα αντίστοιχα βότανα για κάθε ασθένεια.
Α, ναι μην ξεχνάτε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ΠΑΜΦΘΗΝΑ Με 15 ευρώ το πολύ βγάζεις το μήνα. Κάποιοι κερδοσκόποι φαρμακοποιοί τσιμπάνε τις τιμές…Να το ξέρετε!
Δείτε κάποιες αναγκαίες πληροφορίες και συνδεθείτε μετά με τα ΛΙΝΚΣ που σας βάζουμε ώστε να ολοκληρώσετε τη γνώση σας ΠΕΡΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ.
LINKS:

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/history_exhibition_homeopathy.html

Περιοδικό HomeoNews - άρθρα για την ομοιοπαθητική και την υγεία
http://www.homeopathy.gr/homeopathy/greek_history_homeopathy.html


Μαθήματα Ομοιοπαθητικής

***Η ομοιοπαθητική σήμερα - δυνατότητες και όρια


Επί 200 ήδη χρόνια η ομοιοπαθητική μπορεί να παρουσιάσει μεγάλο αριθμό θεραπευτικών επιτυχιών. Χωρίς μεχρίτώρα επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις για τους μηχανισμούς απόδοσης της, μπορεί εν τούτοις να της αναγνωριστεί μιά θεραπευτική αξία. Η ομοιοπαθητική δεν προβάλλει την αξίωση ότι μπορεί να θεραπεύσει κάθε ασθένεια.
Βασική προϋπόθεση για τη θεραπεία είναι ότι ο οργανισμός βρίσκεται ακόμη σε θέση να αντιδράσει στον συγκεκριμένο ερεθισμό ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Για τούτο μπορεί για παράδειγμα η ομοιοπαθητική θεραπεία να εφαρμοστεί μόνο συμπληρωματικά στις περιπτώσεις άκρως τραυματισμένων οργάνων ή συστημάτων των οργάνων, καταστάσεων σοβαρού κινδύνου της ζωής ή ακραίων αβιταμινώσεων, καθώς και σε χειρουργικές επεμβάσεις.
Εκπληκτικές επιτυχίες σημειώνει αντιθέτως η ομοιοπαθητική προ πάντων στη θεραπεία χρονίων και αλλεργικών ασθενειών, όπως ρευματισμών, ημικρανιών, βρογχικού άσθματος, δερματικών ασθενειών ή χρονίων παθήσεων του ήπατος και των νεφρών. Ενα ιδιαίτερο πεδίο δράσης της ομοιοπαθητικής θεραπείας αποτελούν οι ψυχοσωματικές ασθένειες όπου ανήκουν ακόμη τόσο σοβαρές παθήσεις όπως η κολίτις (φλεγμονή του παχέος εντέρου)

***Μια αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση για λογαριασμό της «Γενικής Ιατρικής» μεταξύ των γενικών και ειδικών γιατρών έδειξε ότι 76,9% των γιατρών αυτών «πολύ συχνά, συχνά ή ενίοτε» συνταγογραφουν ομοιοπαθητικά φάρμακα.
***Περίπου 3000 γιατροί, δηλ. γύρω στον ένα από τους εκατό του συνολικού αριθμού των γερμανών γιατρών, έχουν την άδεια να χρησιμοποιούν τον πρόσθετο τίτλο «Ομοιοπαθητικός γιατρός». Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο στους γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων.


Πληροφορίες και Αρθρα για την Ομοιοπαθητική

Πληροφορίες για την Ομοιοπαθητική

Στο www.homeopathy.gr μπορείτε να βρείτε ταξινομημένα περισσότερα από 350 άρθρα για την ομοιοπαθητική, καθώς καισυχνές ερωτήσεις και απαντήσεις, πληροφορίες για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, περιοδικά, ενημερωτικά έντυπα, κλπ.



Αλλα σχετικά άρθρα
Το προνόμιο της απελευθέρωσης μέσω της ομοιοπαθητικής
Το προνόμιο της απελευθέρωσης μέσω της ομοιοπαθητικής
Ομοιοπαθητική: Μια Θεραπευτική Επιστήμη και η ιστορία της
Ομοιοπαθητική: Μια Θεραπευτική Επιστήμη και η ιστορία της
Το προνόμιο της απελευθέρωσης μέσω της ομοιοπαθητικής
Το προνόμιο της απελευθέρωσης μέσω της ομοιοπαθητικής

Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής σας προσκαλεί στο 17o Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, με τίτλο "Υποστηρίζουμε την Υγεία, στηρίζοντας τον Ανθρωπο". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Μαρτίου 2016, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
Μαθήματα ομοιοπαθητικήςΟκτώβριος 2015: Η ΕΕΟΙ αρχίζει τη φετινή εκπαίδευση στη

homeopathy.grgmail.com -http://www.homeopathy.gr/homeopathy/greek_history_homeopathy.html

Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ!
Εδραίωσε την ομοιοπαθητική στην Ελλάδα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ

Σημαντικοί Έλληνες

Εδραίωσε την ομοιοπαθητική στην Ελλάδα


62

Διεθνής δάσκαλος της Kλασικής Oμοιοπαθητικής, ο Γιώργος Βυθούλκας τιμήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1996 με το Eναλλακτικό βραβείο Nόμπελ (The Right Livelihood Award) για την εργασία του στο χώρο της Kλασικής Oμοιοπαθητικής.
Γεννήθηκε το 1932 στην Aθήνα. Άρχισε να μελετάει την Oμοιοπαθητική το 1960 στη Nότιο Aφρική. Συνέχισε τις σπουδές του στην Iνδία σε διάφορα Oμοιοπαθητικά κολέγια και πήρε το δίπλωμα από το Iνδικό Ινστιτούτο Oμοιοπαθητικής το 1966.
Όταν επέστρεψε στην Eλλάδα άρχισε να εφαρμόζει την Oμοιοπαθητική και να διδάσκει ένα μικρό αριθμό Eλλήνων γιατρών. Oι θεραπευτικές επιτυχίες αυτών των πρώτων γιατρών τράβηξαν την προσοχή και άλλων ώστε το 1970 δημιουργήθηκε η Aθηναϊκή Σχολή Oμοιοπαθητικής Iατρικής. H σχολή που μετονομάστηκε σε Kέντρο Oμοιοπαθητικής Iατρικής είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη διδασκαλία ιατρών.

Aπό το 1987 μέχρι το 1991, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Namur στο Bέλγιο δημιούργησε και προγραμμάτισε ένα πολύ προηγμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το Vithoulkas Expert System (V.E.S.) για το πρόγραμμα RADAR. Tο VES το έχουν αποκτήσει περισσότεροι από 1000 θεραπευτές και έφερε την Kλασική Oμοιοπαθητική στη διάθεση πολλών ιατρών σε όλο τον κόσμο. O Γ. Bυθούλκας έχει επίσης δημιουργήσει σειρές μαθημάτων με βίντεο από τα μαθήματα του. Ο ίδιος επισημαίνει ότι όραμά του παραμένει η καθιέρωση της Oμοιοπαθητικής διεθνώς. O μεγαλύτερος στόχος αυτού του οράματος είναι η ίδρυση Oμοιοπαθητικών κολεγίων στις HΠA και στην Eυρώπη όπου η Oμοιοπαθητική θα διδάσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου, ίδρυσε τη Διεθνή Aκαδημία Kλασικής Oμοιοπαθητικής στο νησί της Aλοννήσου όπου και διαμένει.

- την προώθηση της ομοιοπαθητικής θεραπευτικής τέχνης στους Έλληνες πολίτες και

Η ιστορία της ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα

Περίληψη, Άρθρο για το ΣΦΟΙ, Νοέμβριος 2005
application/msword iconhistory.doc


Η αρχή της ιστορίας της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με τα ονόματα των ιατρών Ιωάννη Πικραμένου, Ειρήνης Μπαχά, Σπύρου Γαρζώνη και του καθηγητού Γιώργου Βυθούλκα, ο οποίος εγκατέστησε, διαμόρφωσε και διέδωσε αυτή την θεραπευτική μέθοδο.
Μέχρι το 1966 ελάχιστοι ιατροί εξασκούν την Ομοιοπαθητική στην χώρα μας. Ένας εξ αυτών ήταν και ο ιατρός Ι. Πικραμένος ο οποίος την άσκησε με μεγάλη επιτυχία και για αρκετές δεκαετίες μέχρι τον θάνατό του. Η Ομοιοπαθητική αναβιώνει το 1966 με την επιστροφή στην χώρα μας του Γιώργου του Βυθούλκα, ο οποίος αφοσιώθηκε σε αυτήν ολοκληρωτικά μελετώντας και σπουδάζοντας νύκτα και ημέρα. Το 1965, στην Ελβετία, συναντάται με την νεαρή τότε ιατρό (νευρολόγο - ψυχίατρο) Ειρήνη Μπαχά, η οποία έμελε να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην εδραίωση και διάδοση της νέας αυτής θεραπευτικής στην Ελλάδα.
Με την προτροπή του Γ.Βυθούλκα, φοίτησε στην Σχολή της Ομοιοπαθητικής του Λονδίνου και επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου και πάλι συναντάται με τον Γ. Βυθούλκα. Μέσα από ατέλειωτες δυσκολίες και αντιξοότητες αρχίζουν να εξετάζουν μαζί τους ασθενείς. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα στέφονται με επιτυχία. Η φήμη τους μεγαλώνει καλπάζοντας. Μετά από δύο χρόνια περίπου, προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη για οργανωμένη εμφάνιση και διάδοση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.
Ο Γιώργος ο Βυθούλκας δημοσιεύει το πρώτο του βιβλίο "Ομοιοπαθητική Ιατρική, η επιστήμη του μέλλοντος". Γίνεται ανάρπαστο. Ταυτόχρονα η Ειρήνη. Μπαχά προσεγγίζει τον παλιό Πανεπιστημιακό της Δάσκαλο, υφηγητή του Παν/ου Αθηνών Σπύρο Γαρζώνη, που διακρινόταν για το ανήσυχο και προοδευτικό πνεύμα του. Η συνεργασία τους επιφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα. Ασθενείς με χρόνια παθήματα θεραπεύονται. Η Ομοιοπαθητική πλέον αποκτά "τους πιστούς της" υποστηρικτές.
Το 1969 διοργανώνεται στην Αθήνα το 24ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΙΜΗΙ) με την συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών από Ευρώπη και Αμερική, οι οποίοι μένουν κατάπληκτοι από τα επιστημονικά επιτεύγματα αυτής της μικρής ομάδας. Στα δύο επόμενα χρόνια προστίθενται στην ομάδα ο Διδάκτωρ στην ψυχιατρική Στέφανος Πατεράκης, ο οδοντίατρος Σκεύος Πικραμένος και ο Φαρμακοποιός Παύλος Τζιβανίδης.
Οι ασθενείς που καταφεύγουν στην Ομοιοπαθητική πληθαίνουν. Οι νέοι γιατροί που θέλουν να ασχοληθούν με την Ομοιοπαθητική, πληθαίνουν. Το 1970 αρχίζει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Το 1971 ιδρύεται το επιστημονικό σωματείο "Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής" (ΕΕΟΙ) μέλος της αντίστοιχης Διεθνούς (ΙΜΗΙ), με κύριο σκοπό την προώθηση και διάδοση της Ομοιοπαθητικής. Μέχρι και σήμερα μέλη της είναι όλοι σχεδόν οι Ομοιοπαθητικοί ιατροί της χώρας μας. ενώ είχε αναλάβει την εκπαίδευση των ιατρών στην ομοιοπαθητική μέσω του τετραετούς εκπαιδευτικού προγράμματος που είχε καταρτήσει.. Έχει οργανώσει δύο Παγκόσμια και δεκατρία Πανελλήνια Ομοιοπαθητικά Συνέδρια και πολλές άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις. Η ΕΕΟΙ είναι ταυτόχρονα και ο φορέας επικοινωνίας με τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους Κρατικούς Φορείς.
Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις για εκπαίδευση, οδηγούν τον Γ. Βυθούλκα να ιδρύσει το 1974 το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΚΟΙ), που λειτουργεί στο Παγκράτι, χώρο εκπαίδευσης και εφαρμογής της Ομοιοπαθητικής. Τα θεραπευτικά του αποτελέσματα, τον καθιστούν γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα και γίνεται πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους γιατρούς που θέλουν να εκπαιδευτούν στην Ομοιοπαθητική. Οι από τις ξένες χώρες αυτοί γιατροί, μεταλαμπαδεύουν την γνώση τους στον τόπο τους και έτσι η φήμη της Ελληνικής Ομοιοπαθητικής, λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.
Με την ευκαιρία του 34ου Παγκόσμιου Συνεδρίου στην Αθήνα, ο Γ. Βυθούλκας οργανώνει ένα μετεκπαιδευτικό σεμινάριο με μεγάλη επιτυχία. Έκτοτε, έρχονται δεκάδες και στη συνέχεια εκατοντάδες ξένοι γιατροί, να παρακολουθήσουν τα ετήσια Διεθνή Σεμινάρια του Γ. Βυθούλκα που διοργανώνονται αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Αλόννησο. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα είναι πενταετές και σχεδόν όλοι οι γιατροί που σήμερα ασκούν την ομοιοπαθητική στην Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό. Δημιουργούνται στη συνέχεια, αντίστοιχες μονάδες και σε άλλα μέρη, από μέλη του ΚΟΙ όπως το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Θεσσαλονίκης, υπό την Δ/νση του γιατρού Βασίλη Φωτιάδη, το κέντρο της Βέροιας υπό του ιατρού Τσαμααλίδη και τα άλλα κέντρα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1980 εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο του Γ. Βυθούλκα "The science of Homeopathy" το οποίο επανεκδίδεται πολύ σύντομα και μεταφράζεται ταυτόχρονα σε πολλές ξένες γλώσσες. Έκτοτε ξεκινάει ένας μαραθώνιος σεμιναρίων, μαθημάτων, διαλέξεων και εξέτασης διδακτικών περιπτώσεων, στην Ευρώπη και την Αμερική, δημιουργώντας παράλληλα παρόμοια Κέντρα με το των Αθηνών. Επίσης ιδρύει στην Καλιφόρνια τον Οργανισμό "The International Foundation of Promotion of Homeopathy" για την προώθηση της ομοιοπαθητικής. Η συνεισφορά του στην επιστημονική έρευνα είναι ασύλληπτη.
Η Ειρήνη Μπαχά μέχρι την τελευταία της αναπνοή (18.11.1985) προσέφερε ακούραστα στους ασθενείς της και τους μαθητές της.
Ο Σπύρος ο Γαρζώνης, μετά την επιτυχή Προεδρία του 43 ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, Μάιο 1988, παρέδωσε την σκυτάλη στους νεότερους.

Ο Γ. Βυθούλκας, έχει επίσης αποσυρθεί από τις περισσότερες εξωτερικές δραστηριότητές του και ζει στην Αλόννησο, όπου ίδρυσε τη "Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής" έναν φορέα εκπαίδευσης διεθνούς φήμης, όπου εκατοντάδες ιατροί από όλο τον κόσμο εκπαιδεύονται στην Κλασσική Ομοιοπαθητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: