Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

MAΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ...

ΜΑΣ ΛΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΟΜΕΝ ..ΕΛΠΙΖΟΝΤΕΣ!

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! 15.500 ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! ΑΛΛΕΣ 21.000 ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016. ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ 1/1/2017!

Οι δανειστές-εκβιαστές ήθελαν να κλείσουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις ώστε η χώρα να γίνει κρανίου τόπος! Και το πέτυχαν με τους Τσίπρα-Καμμένο και πρωταγωνιστή τον Κατρούγκαλο, αυξάνοντας 3 και 5 φορές τις ασφαλιστικές τους εισφορές. 
Μέχρι σήμερα έχουν κλείσει 15.500 επιχειρήσεις από τηνα ρχή του χρόνου (με πρόσφατες το ξενοδοχείο Lydra Athens και την ΠΥΡΣΟΣ), ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα βάλουν λουκέτο άλλες 21.000 επιχειρήσεις. Με το νέο χρόνο και με δεδομένη την μεγάλη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα αντέξουν οι περισσότεροι...

ελεύθεροι επαγγελματίες, οδηγούμενοι στην καταστροφή, σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών. 
Δείτε πόσα θα πληρώνουν από 1/1/2017 (σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουthetoc.gr).
Αντιμέτωποι με δραματική αύξηση στο ποσό που θα καλούνται να πληρώνουν κάθε μήνα στο ασφαλιστικό ταμείο θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από την 1/1/2017. Το υπουργείο Εργασίας, φοβούμενο ότι δεν θα γνωρίζει από τις αρχές του νέου χρόνου τα εισοδήματα των επαγγελματιών κατά το 2016 ώστε να υπολογίσει τις ασφαλιστικές εισφορές, μελετάει ήδη τα εναλλακτικά σενάρια. Ένα από αυτά –που είναι και το κυρίαρχο- προβλέπει ότι από τις αρχές του νέου χρόνου, οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται ως «έναντι», όχι βάσει των εισοδημάτων του 2016 που ορίζει ο νόμος αλλά με βάση τον μέσο όρο της τριετίας 2013-2015. Όποιος είχε εμφανίσει υψηλές αποδοχές σε αυτό το διάστημα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με εκρηκτικές επιβαρύνσεις ενώ θα δοκιμαστεί στην πράξη αυτή τη φορά το κατά πόσο το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα.
Το «χρονικό» του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών προδιαγράφεται –κατά τα φαινόμενα- ως εξής:
1.     Οι επαγγελματίες θα πληρώνουν μέχρι το τέλος του χρόνου κανονικά τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ. Όσοι είναι ασφαλισμένοι μετά το 1993 θα εξακολουθήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου να απαλλάσσονται των εισφορών για τα «μπλοκάκια» υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ταμείο κύριας ασφάλισης
2.     Από την 1/1/2017 οι εισφορές θα υπολογίζονται με τη διαδικασία της προκαταβολής. Δηλαδή, θα υπολογίζεται για τον κάθε επαγγελματία ο μέσος όρος του εισοδήματος της περιόδου 2013-2015 (σ.σ οι χρονιές μπορεί να είναι και διαφορετικές) και επί του μέσου όρου θα υπολογίζονται οι εισφορές. Οι συντελεστές θα είναι οι εξής:
a.      20% για την κύρια ασφάλιση
b.     6,95% για την υγεία
c.      7% για την επικούρηση
d.     4% για το εφάπαξ.
Να σημειωθεί ότι από την 1/1/2017, θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για το «μπλοκάκι» τους και οι «νέοι ασφαλισμένοι»(αυτοί που ασφαλίστηκαν μετά το 1993) είτε έχουν παράλληλη απασχόληση ως μισθωτοί είτε όχι.
Από τον Ιούνιο του 2017 οπότε θα έχουν υποβληθεί πλέον οι φορολογικές δηλώσεις και θα είναι γνωστές στις αρχές οι αποδοχές και του 2016, θα γίνει επανυπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τα εισοδήματα της τελευταίας χρονιάς δηλαδή του 2016. Θα γίνει ο συμψηφισμός με τα ποσά που θα έχουν πληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο και από το β’ εξάμηνο και μετά, οι εισφορές θα υπολογίζονται πλέον με βάση τις αποδοχές του 2016.
Το ίδιο πρόβλημα της έλλειψης στοιχείων για τα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς, το υπουργείο Εργασίας θα το αντιμετωπίζει κάθε χρόνο. Έτσι, η διαδικασία της προκαταβολής των εισφορών θα είναι μόνιμη και θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο. Και αυτό για τον απλό λόγο ότι τα οικονομικά του ΟΑΕΕ δεν είναι τέτοια που να επιτρέπουν το «πάγωμα» στη διαδικασία είσπραξης των εισφορών έστω και για λίγους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: