Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011


MONO TO K.K.E... EΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ 
ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΜΟΥΓΚΑ!

Είναι γνωστόν πως το post αυτό δεν είναι φίλα διακείμενο  προς ξενόφερτες ιδεοληψίες, όπως και ο κομμουνισμός. (Κ.Κ.Ε.) .΄Ομως, οφείλει να επισημάνει πως στελέχη του κόμματος αυτού έχουν περισσότερες χορδές ενδιαφέροντος για τα προβλήματα του λαού, από πολλούς άλλους. Κι αυτό δεν μπορεί παρά το χειροκροτήσουμε.
Είναι γνωστόν πως έγινε θόρυβος, κυρίως από τα μπλογκς, για τις μαζικές απολύσεις που έκανε (250...οι απολυμένοι) η διορισμένη διοίκηση της Εθνικής Λυρικής σκηνής. Μεταξύ των απολυμένων ήσαν κι άτομα ειδικών αναγκών!
Οι κουτεντέδες της διοίκησης μάλιστα βγήκαν στα κρατικά κανάλια και φανφαρόνικα καυχήθηκαν πως εξαφάνισαν .. το έλειμμα  της Λυρικής... Φυσικά με τον αφανισμό των εργαζομένων!.. διότι με τις παραστάσεις της η Λυρική είχε πενιχρά έσοδα, ως γνωστόν!
Οι μόνοι φορείς που συγκινήθηκαν ήσαν: Σ.Ε.Α.ΑΝ., Π.Α.ΜΕ, και Κ.Κ.Ε.... , 
Προχθές έκαναν δυναμική παράσταση  στη διοίκηση της Ε.Λ.Σ. και απαίτησαν από τον πρόεδρο του ιδρύματος την άμεση επαναπρόσληψη, τουλάχιστον, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 
--Δεν κάνω πίσω τους είπε ο πρόεδρος...
--Δεν φεύγουμε από δω... και θα σου τραγουδάμε... του απάντησαν οι περίπου "καταληψίες"
Συνοδεύονταν δε και από άτομα ειδικών αναγκών ( τυφλοί, παραπληγικοί κ.λ.π.) που έσπευσαν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκδιωχθέντες ,παράλογα, ομοιοπαθείς τους. .
Ο πρόεδρος μπροστά στο αδιέξοδο, υποσχέθηκε να τους ξαναδεχτεί, αύριο Πέμπτη..11 η ώρα, με την δέσμευση να..επανεξετάσει το θέμα.... Σε μη θετική έκβαση οι πιο πάνω οργανώσεις θα κάνουν κατάληψη της Λυρικής...
Μάλιστα δε η κινητοποίηση είχε και επισημότερο χαρακτήρα με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή η οποία έχει ως εξής:
   

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό πολιτισμού

Θέμα: Μαζικές απολύσεις στη λυρική σκηνή, απόλυση εργαζόμενης με βαριά χρόνια πάθηση μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς εργασίας.

Η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που με συνέπεια υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Ε.Ε. με αφορμή και την κρίση χτυπάει ακόμα πιο δραστικά τα εργασιακά δικαιώματα. Εμπορευματοποιούνται ευαίσθητοι τομείς όπως είναι ο πολιτισμός και έχει δραματικές επιπτώσεις σε ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα ΑΜΕΑ και οι χρόνιοι πάσχοντες. 
Η μοναδική λυρική σκηνή της χώρας είναι ένας χώρος που αυτή η βάρβαρη πολιτική στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου εφαρμόζεται σε όλο της το μεγαλείο. Πάνω από 150 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί το τελευταίο χρόνο, ανάμεσα σ’ αυτούς εργαζόμενοι με πολυετή προσφορά στην λυρική σκηνή και μάλιστα μια εργαζόμενη η Κωνσταντίνα Σταφέτα που εργάζεται για οκτώ συνεχή χρόνια και πάσχει από σοβαρή χρόνια πάθηση, σκλήρυνση κατά πλάκας.
Φαίνεται ότι το ίδρυμα Νιάρχου που θέλει η κυβέρνηση να παραδώσει την λυρική σκηνή, την θέλει απαλλαγμένη από εργαζόμενους με δικαιώματα, θέλοντας εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους με συμβάσεις έργου ή με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις για να μπορούν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι να κερδοφορούν με τον πολιτισμό ή και να φτιασιδώνονται ως άνθρωποι ευαίσθητοι της τέχνης και των γραμμάτων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε άμεσα:
1.                          Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και της εργαζόμενης της Κωνσταντίνας Σταφέτα με την βαριά χρόνια πάθηση που δουλεύει εδώ και οκτώ χρόνια ανελλιπώς.
2.                          Να είναι αποκλειστικά κρατική η Λυρική σκηνή, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να χρηματοδοτηθεί αποφασιστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορέσει ως κέντρο πολιτισμού να φέρει πιο κοντά τα αγαθά του πολιτισμού σ’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο σ’ αυτή τη χώρα τους εργαζόμενους και την νεολαία.
3.                          Να σταματήσει κάθε διαδικασία και να ακυρωθούν οι όποιες αποφάσεις για την εμπορευματοποίηση της Λυρικής σκηνής και το πέρασμα στο ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου.


Οι Βουλευτές
Σπύρος Χαλβατζής
Κώστας Καζάκος
Λιάνα Κανέλλη
Γιάννης Πρωτούλης

΄Ετσι αυρίο στις 11, Πέμπτη... θα έχουμε ενδιαφέρουσα παράσταση στη Λυρική, με επιδεικτική απουσία των λοιπών αναισθήτων του Τύπου και πολιτικών της πλάκας.
Μόνον ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και 2σταθμός του 902 κάλυψαν το θέμα...
Αλλά επίσης   με συνεχή άρθρα του η εφημερίδα ΑΛΦΑ1 ...(του Καρατζαφέρη)
Αυτά για να ξέρετε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: