Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΝΕΑ ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΚΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ... ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.. ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ.. ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ!

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ on camera. ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΙΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ 10 ημερών (ή αλλιώς 65 ευρώ ! ).

 "Αν κατέβαζα την κάμερα δεν θα είχα συλληφθεί"
Ως μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, Διαχειριστής του Thraki Life News και αποδέκτης προσκλήσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με δελτία τύπου, η παρουσία μου στις συνεδριάσεις του είναι εύλογη. Κατόπιν αυτού και μετά από 3 χρόνια έντονης διαδικτυακής και όχι μόνο δημοσιογραφικής δραστηριότητας στην μικρή πόλη της Αλεξανδρούπολης, δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια. Μετά τις προ ετών απαραίτητες συστάσεις, διαπιστευτήριο και αποδοχή πλέον αποτελεί η κάθε πρόσκληση. 

ΤΟ… ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ on camera ΠΑΖΑΡΙ 

Με την κάμερά μου καλύπτω την ανοιχτή συνεδρίαση της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά των Χρυσωρυχείων στην Θράκη της οποίας ηγείται ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Σ’ αυτήν την με ανοιχτή πρόσκληση μπορούσαν να παραβρεθούν και όσοι πολίτες ήθελαν να ακούσουν και να ενημερωθούν. 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ..                                              .

ΣΙΓΑ..ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...
ΔΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ...
ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Λευκωσία: Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν «δώρα» προς την Τουρκία με στόχο την επανεκκίνηση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, κάτι που ικανοποιεί μεν την Άγκυρα, η οποία πάντως προειδοποιεί με συνέπειες εάν η Κομισιόν ασκήσει σκληρή κριτική στην ετήσια έκθεση που θα εκδώσει τον Οκτώβριο. - Ετοιμάζουν συμμετοχή του Τούρκου Πρωθυπουργού στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. - Οραματίζονται και άνοιγμα 2-3 διαπραγματευτικών κεφαλαίων το δεύτερο εξάμηνο του 2013. -

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην Αστόρια για τον πρόξενο της Ελλάδας, Ευάγγελο Κυριακόπουλο
24.07.13
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ευάγγελο Κυριακόπουλο, πραγματοποίησε στην Αστόρια η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). Μετά από τέσσερα χρόνια υπηρεσίας στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο κ. Κυριακόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα. Όπως τόνισαν οι ομιλητές, «εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Ομογένειας» και επισημάνθηκε «η διαρκής παρουσία» του σε εκδηλώσεις των κυπριακών οργανώσεων και «το συνεχές ενδιαφέρον του» για την προώθηση και προβολή των εθνικών θεμάτων του Ελληνισμού. Στην εκδήλωση προς τιμή του κ. Κυριακόπουλου μίλησαν η γενική πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κώστας Τσέντας και ο πρόεδρος του Ταμείου για τα Καρκινοπαθή Ελληνόπουλα, Γιώργος Κίτσιος.
Την Ελλάδα θεωρεί υπεύθυνη για την καθυστέρηση προσέγγισης στις ευρωατλαντικές δομές ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ
24.07.13
«Η Ελλάδα παίρνει τώρα ό,τι θέλει» υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν θέλει να ασκήσει πίεση, διότι κανένας δεν επιθυμεί μια άλλη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα». Χαρακτηρίζει δε «καλή βάση» τις προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και επαναλαμβάνει την πρόταση για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών των δύο κρατών, ενώ θεωρεί την ελληνική πλευρά υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της χώρας του για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Πόποσκι αναφέρεται στις προτάσεις του Απριλίου και εξηγεί ότι αν και η χώρα του τις θεωρεί καλή βάση, δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά της Αθήνας. «Γι αυτό το λόγο προτείναμε να θέσουμε το ζήτημα σε επίπεδο αρχηγών κρατών, οι οποίοι εν συνεχεία θα όριζαν ομάδες για τις συνομιλίες με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ» επισημαίνει και υποστηρίζει ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ παρεμποδίζεται εδώ και 5 χρόνια από την Ελλάδα.

«Πολύτιμη σύμμαχος» η Ελλάδα τόνισε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς
26.07.13
«Πολύτιμη φίλη και σύμμαχο» των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε την Ελλάδα ο προτεινόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς (David D. Pearce), καταθέτοντας χθες ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ο κ. Πιρς μίλησε με θερμά λόγια και σεβασμό για την Ελλάδα και το λαό της, τονίζοντας ότι, αν επικυρωθεί ο διορισμός του, θα συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες, αλλά καθοριστικές για να επιτύχει τις αλλαγές και να επιστρέψει η Ελλάδα στην οικονομική ευημερία», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές και προσβλέπουμε να υποδεχθούμε τον Πρωθυπουργό Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου». Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ενώπιον των μελών της Επιτροπής, ο κ. Πιρς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ...

Επαναστατική μεταρρύθμισηΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ Μια επαναστατική αλλαγή στο σύστημα προνοίας και κοινωνικής αλληλεγγύης του τόπου εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος Αναστασιάδης, με χρόνο υλοποίησης τον Ιούνιο του 2014: Θα στηρίζεται στη διασφάλιση Εγγυημένου Ελάχιστου Εισοδήματος, κάτι που σημαίνει πως κανείς Κύπριος πολίτης θα παραμένει χωρίς εισόδημα και αξιοπρεπή διαβίωση, έστω και αν είναι άνεργος. Με τη μεταρρύθμιση αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υλοποιεί άλλη μια προεκλογική του θέση. Και όπως δήλωσε «θα αποτελέσει το δίκτυ κοινωνικής προστασίας για όλους όσοι εκ των συμπολιτών μας έχουν πραγματική ανάγκη».
ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ.
Δίνοντας περισσότερα στοιχεία για τη νέα κοινωνική πολιτική του κράτους, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από αυτό που μπορεί να τους διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση, ανεξάρτητα από την ηλικία, την τάξη ή την επαγγελματική τους κατάσταση. Το ύψος του Εγγυημένου Ελάχιστου Εισοδήματος θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του κάθε πολίτη και του κάθε νοικοκυριού που αφορούν τη διατροφή, την ένδυση, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού για στέγαση. Αυτό θα γίνεται είτε με την επιδότηση του ενοικίου εάν οι δικαιούχοι δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία είτε με την επιχορήγηση των τόκων των στεγαστικών δανείων στις περιπτώσεις που οι συμπολίτες μας διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή των δόσεών τους. Θα καλύπτονται, επίσης και απρόβλεπτα έξοδα, όπως για παράδειγμα απαραίτητες κατασκευές και επιδιορθώσεις σε οικίες, δημοτικές φορολογίες κ.λπ. Συμπολίτες μας και τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα άτομα θα γίνονται λήπτες μεγαλύτερου βοηθήματος.

TO ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙΟΥ

ΤΟ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
«Το Μεγαλύτερο Ψέμα στο Web»-ΤΟ FACE BOOK!

Το ντοκιμαντέρ "Terms & Conditions May Apply" του παραγωγού και σκηνοθέτη Cullen Hoback προβάλλεται αυτές τις ημέρες στους αμερικανικούς κινηματογράφους, καυτηριάζοντας την πρακτική υποχρεωτικής αποδοχής όρων και προϋποθέσεων για κάθε λογής ιντερνετικές υπηρεσίες. Είναι τόσο εκτενείς και δυσνόητες που κανείς, πραγματικά κανείς, δεν τις διαβάζει πριν τις αποδεχτεί, λέει χαρακτηριστικά ο Hoback. Έδειξε μάλιστα πως και ο ίδιος ο Μαρκ (Ζάκερμπεργκ), φοβάται τις κάμερες.

Τον ιδρυτή του μεγαλύτερου επί σειρά ετών σάιτ κοινωνικής δικτύωσης επισκέφτηκε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, τον πλησίασε με το συνεργείο του και τον ρώτησε «αν συνεχίζει να πιστεύει πως το προσωπικό απόρρητο έχει πεθάνει», αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του Ζάκερμπεργκ. Εκείνος, αντέδρασε ζητώντας ευγενικά να διακοπεί η εγγραφή στην κάμερα και τον παρέπεμψε στο τμήμα δημοσίων σχέσεων για τους... σχετικούς όρους και προϋποθέσεις. Εντούτοις, ο Hoback φορούσε φαινομενικά αθώα, «κατασκοπευτικά» γυαλιά και έτσι η σκηνή μεταφέρθηκε στην ταινία, έστω και χωρίς το απαραίτητο... κλικ του Μαρκ.

Το κίνητρο του σκηνοθέτη ήταν να εκδικηθεί κατά κάποιον τρόπο τον Ζάκερμπεργκ για την παραβίαση, όπως την χαρακτηρίζει, του απορρήτου ενός δισεκατομμυρίου μελών της υπηρεσίας του. Ήθελε να καταγράψει τον επικεφαλής του Facebook να αρνείται την καταγραφή σε βίντεο από τον απρόσκλητο επισκέπτη για να του απαντήσει «Κι εμείς δεν θέλουμε να μας καταγράφεις εσύ!».







Κυριότερες ειδήσεις

Ζωντανή κάλυψη

Δύσκολη νύχτα σε Ρόδο, Σέριφο και Κρήτη, μαίνονται τα πύρινα ...

SKAI - ‎πριν από 1 ώρα‎
Δύσκολη ήταν η νύχτα σε Ρόδο, Σέριφο και Κρήτη, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται ακομα στα συγκεκριμένα νησιά. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Νικόλαος Τσόγκας, η μεγαλύτερη φωτιά είναι στη νότια Ρόδο, σε δάσος στο ...

Κάιρο: Στους 65 νεκρούς ο επίσημος απολογισμός – ήθελαν να ...

SKAI - ‎πριν από 9 ώρες‎
Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των σφοδρών οδομαχιών που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Κάιρο της Αιγύπτου, καθώς οπαδοί του ...

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την ερχόμενη εβδομάδα

Tvkosmos.gr - Ρόδος - Δωδεκάνησα - Κόσμος. Ειδήσεις και - ‎πριν από 7 ώρες‎
Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει φτάνοντας σταδιακά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη αναμένεται να αγγίξει τους 39. Οι περιοχές που θα αισθανθούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: