Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ...ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!


ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ  ΜΑ...ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ Μ.ΜΕ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΠΟ! 

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ είναι ένας δικός μας άνθρωπος, ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, είναι ο μπλογκερ που κάνουν γλυκά μάτια τα κλασσικά Μ.Μ.Ε
Πράγματι, χάρις στη σοβαρή δημοσιογραφική  δουλειά του από την Σαλονικιώτικη ιστοσελίδα του spnews, πέτυχε να κάνει αίσθηση και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες , περιοδικά, ραδιόφωνα, τα οποία και του ζητούν φυσικά συνεργασία.




Εδώ με την περίπτωση του Δ. Συρμάτση, γίνεται μια ανατροπή των πραγμάτων. Οι καλοί και σοβαροί μπλογκερς τελικά ..αιματοδωτούν και τον κλασσικό τύπο, ο οποίος ως γνωστόν συνήθιζε μέχρι προ ολίγου  να υποτιμά τους μπλογκερς, αν και δανείζεται τη δουλειά τους...σιωπηρώς...επί καθημερινής βάσης!

Σχετικώς με τον πεισματάρη Σαλονικιό Δημήτρη Συρμάτση υπάρχει το ακόλουθο σχόλιο στο KENTRINEWS: Ιδού:


"Το ειδησεογραφικό site www.spnews.gr ήταν η μετεξέλιξη ενός blog της Θεσσαλονίκης που μας κέντρισε από την αρχή το ενδιαφέρον.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώσαμε πως η θεματολογία του στηρίζεται σε ρεπορτάζ συναδέλφων που δεν ακολουθούν τη συνήθη τακτική των portals, δηλαδή αυτή του clopy/paste χωρίς αναφορές σε πηγές και με απόλυτο σεβασμό στα  πνευματικά δικαιώματα.
Σύντομα το spnews.gr κατόρθωσε να αποτελεί τη βασική πηγή ενημέρωσης αρκετών Θεσσαλονικέων και όχι μόνο, με ποικιλία αναρτήσεων, ειδήσεις και συνεντεύξεις από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης.
Μια προσπάθεια αξιόλογη από επαγγελματίες του χώρου που πλέον δέχονται προτάσεις συνεργασίας με τα πιο “παραδοσιακά” Μέσα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο συνάδελφος Δημήτρης Συρμάτσης που εδώ και λίγο καιρό έχει ενταχθεί στο δημοσιογραφικό τμήμα του “Ράδιο Θεσσαλονίκη”…
Να του ευχηθούμε συγχαρητήρια και εις ανώτερα!


Ο Δ.ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ δεν είναι ο μόνος. Είναι και το ιστολόγιο www.indobserver.blogspot.com , τα άρθρα του οποίου εμφανίζονται σταθερά με το όνομα του διαχειριστού του, στην ημερήσια εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ. ΄Ο ίδιος επίσης συχνά καλείται από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια για να σχολιάσει είτε τα αποκλειστικά θέματα που βγάζει η ιστοσελίδα του, είτε ευρύτερα την τρέχουσα επικαιρότητα.
Συμπτωματικά κι ο διαχειριστής του μπλογκ αυτού (Μάκης Βραχιολίδης) είναι κι αυτός μέλος της ΄Ενωσης Συντακτών Διαδικτύου ...
Τό ίδιο συμβαίνει και με τον Θανάση Ζωγράφου, από την Αλεξανδρούπουλη ( www.Thrakilifenews.blogspot.com)
του οποίου η σοβαρή ενημερωτική δουλειά κεντρίζει τα τοπικά θρακιώτικα κανάλια, που τον καλούν συχνά σε συνεντεύξεις. Κι αυτός συμπτωματικά... μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ...
Και δεν είναι φυσικά τυχαίο!
Και δεν είναι, επαναλαμβάνουμε, οι μόνοι. Αυτοί έπεσαν στην αντίληψή μας αυτή τη στιγμή. ( παρακαλούνται όσοι άλλοι φίλοι μπλογκερς βαδίζουν στις ίδιες αξίες ας μας ανημερώσουν.. και διότι το σκηνικό στην ενημερωση αλλάζει ραγδαία...)

΄Οπως βλέπουμε, λοιπόν, το ενημερωτικό σοβαρό blogging αιματοδοτεί.. τον παραδοσιακό Τύπο.. Και πολύ σύντομα το ανατρεπτικό αυτό φαινόμενο θα πολλαπλασιαστεί επ΄ωφελεία φυσικά της πολυπρόσωπης ενημέρωσης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: